Прогноза за Бешикташ – Малмьо от Лига Европа

Двубоя Бешикташ – Малмьо е от Група I на турнира Лига Европа, в която група всичко ще се реши в този последен кръг. Всеки един от тимовете тук има шансове да прескочи груповата фаза, а освен Бешикташ и Малмьо в битка за своято място на осминафиналите влизат и отборите на Генк и Сарпсборг. Срещата между Бешикташ и Малмьо е от 19:55 часа наше време и ще се изиграе на стадион “Водафон Арена” в Истанбул.

Бешикташ е един от грановете в турската Суперлига, който единствен играе на ниво. Отбора на Шенол Гюнеш е четвърти в местното първенство, а пред него необичайно се намират не кой да е, а отборите на Истанбул Б., Касимшаша и Анталаяспор. Бешикташ имат пет победи и две загуби у дома от началото на Суперлигата, а в Лига Европа този мач ще им е трети у дома, а в първите два записаха победа и загуба.

Бешикташ заема второ място в Група I със спечелени 7 точки, като неочаквано отбора е с отрицателна голова разлика. В състава на домакините Пепе и Райън остават с контузии, а под въпрос е участието на Джанер Еркин.

Ситуацията при гостите е следната: Малмьо стартира кампанията в групите на Лига Европа със загуба от Генк, последва победа над Бешикташ и след това отбора регистрира три равенства. Тези резултати им определят трето място с актив от 6 точки. За да се класира до фазата на елиминациите Малмьо се нуждае от победа, но и равенството би ги изпратило там в зависимост от резултата в другия мач.

Шведите вече половин месец почиват, след като първенството им е в зимна пауза. Това едва ли ще окаже голямо влияние върху представянето им, по-скоро проблем ще е самото гостуване в Истанбул!

Бешикташ ще спечели мача с минимална преднина, но ще го направи! Коефициента за домакински успех е 1.66 и е един от най-сигурните залози от този кръг на Лига Европа!