РБ Лайпциг – Аугсбург 09.02.2018

РБ Лайпциг е домакин на Аугсбург в среща от 22-рия кръг на Първа Бундеслига. Срещата е в петък, 09 февруари, от 21:30 часа българско време. РБ Лайпциг делят второто място с Байер Леверкузен и влизат в този кръг след победа като гости на Борусия М., а гостуващия Аугсбург е на седмо място и също спечели пълен актив от точки в предходния кръг като победи у дома Айнтрахт Франкфурт. Разликата в места между тези два отбора е голяма, но в точки се изразява на точно 4.

Победата над Борусия М. бе много ценна за РБ Лайпциг, но дойде доста трудно с 1-0 в 88-мата минута на мача. Това бе един от основните конкуренти на „биковете“, и всеки друг резултат би ги изравнил по точки. РБ Лайпциг са втория най-добър домакин в лигата, което неимуверно ги прави фаворит за спечелване на трите точки в предстоящия мач.

Аугсбург продължава да се бори за място в евротурнирите, което изглежда напълно постижимо на този етап. Отбора допусна само една загуба в последните пет кръга, а победата над намиращият се на шеста позиция над тях Айнтрахт Франкфурт ги приближи на само две точки от Зона Европа.

Ралф Хазенхютъл със сигурност ще заложи на обичайната 4-3-3 схема, като постави начело на атаката Тимо Вернер. Физическото състояние на отбора е добро и с контузии остават само Марсел Халстенберг и Емил Форсберг.

Мануел Баум също ще има на разположение обичайният си титулярен състав, като след наказание се завръща и полузащитника Рани Кедира. Джефри и Алфред Финбогасон остават аут поради различни контузии.

Срещу РБ Лайпциг се играе трудно на „Ред Бул Арена Лайпциг“, и ако Мануел Баум подцени съперника си най-вероятно ще загубят с разлика. Домакините нямат загуба в последните 9 мача у дома, но внимавайте, тъй като много често допускат голове във вратата си.

Препоръчителен залог за РБ Лайпциг – Аугсбург: