Рейнджърс – Виляреал, Лига Европа (29.11.2018)

Рейнджърс е домакин на Виляреал в мач от Група G на Лига Европа. Тази визита е много важна за „жълтата подводница“, които от първи в групата, може да се окажат на предпоследно място при загуба.

Ситуацията в групата е следната: Виляреал е първи с 6 точки, следвани от Спартак Москва и Рейнджърс с по 5, a последни са Рапид Виена с 4 точки. Рейнджърс макар и като домакин не е фаворит в този мач с 3.60 коефициент за тяхната победа в efbet, докато за успех на Виляреал се приемат залози на 2.15.

В последните три мача Рейнджърс и Виляреал не успяха да се надиграят, а да се случи четвърто поред равенство е трудно. Футболистите на Хави Кайеха знаят какъв е залога в този мач и ще направят всичко възможно да си тръгнат с максимален брой точки от  „Иброкс“. Победа със сигурност ще ги изпрати до фазата на директните елиминации и ние сме сигурни в тях.

Хави има известни кадрови проблеми, като аут са Бруно и Ману Тригерос, а полузащитника Хави Фуего остава под въпрос. Гостите със сигурност ще играят във формация 4-4-2 с Карлос Бака и Карл Токо Екамби в атака.

Рейнджърс също имат един успех от началото на груповата фаза, успех дошъл у дома над Рапид Виена с 3-1. Възпитаниците на Стивън Джерард се чувстват най-добре на своя земя, като нямат поражение тук от началото на кампанията, което се изразява в 12 успеха и три равенства.

Домакините също не са в оптимален състав, като аут остават Джейми Мърфи и Борна Баришич. Джерард ще заложи на 4-2-3-1 с Алфредо Морелос начело.

Прогноза: 2