Рен – Бордо

В равностоен дуел от 12-тия кръг на френската Лига 1 излизат отборите на Рен и Бордо. Двубоя е в петък, на стадион Роажон Парк от 21:45 часа българско време. Домакините се завърнаха в играта с две чисти победи, докато Бордо така и не успяват да стигнат до победата вече четири поредни кръга.

Домакините не стартираха по най-добрия начин, като за изминалите 11 кръга успяха да регистрират само три победи, две от тях в последните два мача. Докато победата срещу Лил бе очаквана, Рен изненадаха доста с представянето си като гости на Монпелие. Основният проблем в състава на Кристиан Гуркюф досега бяха сериозния брой контузени футболисти, които малко по-малко започнаха да се завръщат в игра и това пролича веднага. Рен притежава доста добре изградена защитна линия, която не позволи да падне нито един гол в последните два мача от първенството. Рен продължава да заема позиция в долната половина на таблицата, но само с още една победа ще се придвижат доста напред.

Междувременно летящият старт на Бордо рязко прекъсна. След като бяха непобедени в първите седем кръга на шампионата, Бордо допуснаха три поражения в последните четири кръга. Забелязва се огромен спад във формата им, който е трудно да се определи в резултат на какво е. Отбора се свлече до осма позиция в лигата и реално е само с 4 точки аванс пред днешния си съперник. В последните два мача „жирондинците“ дори не успяха да се разпишат, като се забелязва голямо сходство с играта им през сезон 2015/2016г.

Равенството е най-често срещано сред резултатите между двата отбора на Роажон Парк. Бордо има превес в победите като цяло, но този път домакините се намират в по-добра форма и впечатляващите им резултати в защитата едва ли ще допуснат Бордо да ги надиграе у дома.