15.5 C
Ню Йорк
събота, май 18, 2024

Buy now

Риека – АЗ Алкмаар Прогноза (10-12-2020)

Прогноза за Риека - АЗ Алкмаар

Лого на ФК Риека, Хърватия
Риека
10 дек 2020
Лига Европа, Групова фаза
АЗ Алкмаар
АЗ Алкмаар

Хърватският Риека рано-рано загуби шансове за излизане от груповата фаза. Той просто изтегли късата клечка като попадна в едва ли не най-тежката група заедно с тимовете на Реал Сосиедад, Наполи и АЗ Алкмаар.

Статуквото е такова, че възможността пред холандците е просто изключителна. Преди да бъде поставен стартът на последния кръг те са на третата позиция в групата с актив от 8 точки. Точно с толкова е и вторият – Реал Сосиедад, но е по-напред заради предимството си в преките двубои.

Водач е Наполи с 10 пункта, а Риека е на последното място само с точка. По-изненадващото е, че тя беше спечелена в миналия кръг и то като гост на силния тим на Реал Сосиедад, при положение, че хърватският тим просто не играеше за нищо.

Въпреки това отборът демонстрира добър футбол и стигна до 2:2 като гост, вкарвайки попаденията си с общо едва 3 удара в цялата среща. Няколко дни по-късно вкара 2 гола от 2 удара, за да спечели визитата си на Хайдук Сплит. АЗ Алкмаар просто има необходимост от победа, без значение с каква разлика, и със сигурност ще се класира, тъй като директните му опоненти играят един срещу друг. Това няма да е особено лесна задача, като Риека отново ще е на добро равнище и няма да допусне разгром.

- Реклама -

Последни публикации