Саутхемптън – Ливърпул 11.02.2018

Саутхемптън – Ливърпул: Саутхемптън спечели първата си победа от изминалите петнадесет кръга на шампионата. „Светците“ надиграха Уест Бромич като гости с 2-3, с което се измъкнаха от опасната зона, но остават на само точка от първият сред застрашените от изпадане. У дома отбора нямат успех от ноември месец миналата година насам, когато победиха Евертън с 4-1. Всъщност „светците“ имат точно пет победи до момента, като три от тях дойдоха у дома и две при гостуванията на отбора.

Ливърпул остават на четвърта позиция в таблицата, плътно зад Тотнъм, с когото изиграха наистина драматичен мач в предходния кръг, в който „червените“ водеха в резултата с 1-0 до 80-тата минута, а срещата приключи с резултат 2-2. С това реми Ливърпул остават без загуба у дома, но като гости три неуспеха в изминалите 13 кръга от Висшата Лига. Последният отбор взел пълен актив точки от „червените“ като гости бе Суонзи, след което Пуул регистрираха победа над Хъдърсфийлд като гости и равенството с Тотнъм.

Ливърпул имат всичко необходимо, за да спечелят трите пункта на Сейнт Мерис Стейдиъм, но Маурисио Пелегрино е добре подготвен за този мач. Специалиста остава без услугите на само един футболист. Това е нападателя Чарли Остин, но всички останали играчи са на линия. Най-вероятно „светците“ ще бъдат групирани по идентичен начин, както и при успеха над Уест Бромич миналата седмица.

В лагера на Клоп в игра се завръща Адам Лалана, а с контузии остават Натаниел Клайн, Джо Гомес и Рагнар Клаван.

Статистиката на срещите между Саутхемптън и Ливърпул показва, че е добре да се потърсят голове в този мач, отколкото успех за Ливърпул.

Прогноза: Над 2,5 гола @ 1.66 коефициент в Efbet