Севиля – Ман Юнайтед 21.02.2018

Севиля е домакин на Манчестър Юнайтед в среща от 1/8 финалите на Шампионска лига. Двата отбора се срещат един срещу друг за първи път в официален сблъсък, след като последните два мача бяха приятелски и завършиха с победа за Севиля през 2013 с 1-3, и победа за „червените дяволи“ с 3-0 през 2006. Манчестър Юнайтед гостува за първи път на Естадио Рамон Санчес Писхуан и наистина ще е интересно както ще се случи.

Винченцо Монтела имаше известни трудности през последните два месеца, но напоследък отбора навлезна в обичайната си форма и загуби само веднъж в изминалите девет мача във всички турнири. Като изключим изненадващото поражение от Ейбар с 5-1, „севилци“ успяха да се задържат на пето място във испанския шампионат и имат реални шансове дори да щурмуват Топ 3.

Полузащитника Хоакин Кореа се контузи през уикенда и със сигурност ще пропусне първия мач от осминафиналите. Новото попълнение Мигел Лаюн също няма как да играе срещу Юнайтед, след като игра за Порто през груповата фаза. Луис Муриел е възстановен напълно и ще поведе нападението на Севиля. Симон Кяер продължава да лекува травма в гърба от януари месец насам, но тренира наравно с отбора, което може да е положителен знак за завръщането му в игра. Евер Банега пропусна последните две срещи и по-всичко личи, че ще изгледа срещата извън терена. Серхио Ескудеро, Евер Банега и Меркадо са наказани с по един мач.

Манчестър Юнайтед играят колебливо през последния месец, въпреки че все още не отстъпват втората позиция във Висшата Лига. Жозе Моуриньо не успя да изведе отбора си до победа в изминалия кръг на шампионата в Англия, допускайки загуба като гости от Нюкасъл. През уикенда макар и трудно „червените дяволи“ продължиха към 1/16 финалите на Фа Къп, след като отстраниха по пътя си Хъдърсфийлд.

Пол Погба не взе участие при победата над Хъдърсфийлд в събота, но със сигурност ще е на линия за предстоящата визита. Златан Ибрахимович, Андер Ерера и Маркус Рашфорд също се очаква да сред титулярите, след като се завърнаха пълноценно към тренировките на клуба. Защитника Ерик Байи, които не е играл от ноември месец миналата година насам също ще е на разположение на Жозе. Джеси Лингард е на косъм от наказание, така че вероятно няма да се рискува с неговото участие. Така аут остават само Маруан Фелайни и Дейли Блинд.

Предизвикателството пред Жозе Моуриньо в този мач определено е сериозно. Ръководеният от португалеца отбор спечели само два мача от последните единадесет срещу испански отбори, а в същото време Севиля имат само една домакинска загуба от началото на тази кампания. Равенството изглежда напълно логичен резултат, но в Шампионска лига Манчестър Юнайтед са нашия фаворит!

Препоръчителен залог за Севиля – Ман Юнайтед: