10.7 C
Ню Йорк
сряда, април 24, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Тенис прогнози права колонка за днес – 10.07.2018

Кики Бертенс – Юлия Гьоргес
прогноза: 2 @ 1.80

Холандката Кики Бертенс е една от най-бързо изкачващите се по пирамидата на ранглистата на WTA. Изнасяйки последователно няколко много силни турнира, проби в Топ 20 на света при жените, като изявите й стават все по-успешни. И въпреки, че на Уимбълдън няма с какво да се похвали до тази година, тя отстрани няколко много силни съпернички, най-вече Винъс Уилямс и Каролина Плишкова. Вчерашният триумф срещу световната номер 4 беше едва ли не една от големите сензации на надпреварата, но Бертенс се наложи и то по много категоричен начин – в в два сета, като вторият беше спечелен с тайбрек, в който отпусна едва точка на съперничката. Тези победи по никакъв начин няма да повлияят на развръзката на задаващия се сблъсък. Гьоргес е едно от позабравените имена в женския тенис, макар наскоро да се завърна на 13-то място в подреждането. Справяйки се с Пуиг, Лапко, Стрицова и Векич германката проби до 1/4 финалите на Уимбълдън. Това е нейният турнир и тя ще го демонстрира. Силният й начален удар е оръжие с което много малко тенисистки в съвременната игра разполагат и точно то ще й отвори пътя към място сред най-добрите 4.

Серина Уилямс – Камила Джорджи
прогноза: 1 @ 1.20

Абсурдно звучи, но е факт. 181-та в света – Серина Уилямс има за съперничка 51-та – Камила Джорджи в този 1/4 финал от Уимбълдън. Ето в такива случаи ранглистата не казва нищо и то с пълно право. Серина беше много дълго време извън корта поради обясними причини, а качествата й са все същите – върхови. Несъмнено тя е най-силната тенисистка в света и намери ли оптималната си игра, методите за противодействие стават страшно малко. В изминалите четири сблъсъка на тазгодишния Уимбълдън тя не даде и сет на съперничките си като последователно се справи с Рус, Томова, Младенович и Родина. Камила Джорджи прави фурор, рядко срещан в нейните изяви, най-вече през последната година. Превърнала се в страшно неубедителна състезателка, тя претърпя редица ранни отпадания, а отстраняването на Севастова, Бренгъл, Синиакова и Младенович беше нещо наистина изненадващо. Приказката за италианката ще приключи някъде тук, тъй като тя така и няма да намери отговор на силните удари на Серина както от форхенд, така и от бекхенд страната.

Дария Касаткина – Анжелик Кербер
прогноза: 2 @ 1.44

Само преди по-малко от две седмици тези две тенисистки си спретнаха един истински трилър на кортовете в Ийстбърн, като тогава крайна победителка беше германката. Кербер има от всичко по повече. Не просто, че тя е далеч по-успешната от двете, тя има и много повече изиграни сблъсъци, още повече такива, значими. И на всичкото отгоре немската представителка може да се похвали и с триумф на турнир от Шлема, за което Касаткина на този етап може само да сънува. Дария е една от младите надежди на руския тенис, а прогресът й през последната половин година е изумителен. Най-накрая тя достигна до място в Топ 20, като към този миг е 14-а, а силните й изяви на Уимбълдън несъмнено ще спомогнат за подобряването на класирането й. Точно тези две тенисистки се срещат много често през последните две години като балансът помежду им е изравнен – по три победи за всяка от тях. И въпреки, че тревата не е любимата на Кербер, същото е в сила и за Касаткина, която е един от големите любители на дългите разигравания. И тук къде с рутина, къде с изумителни изпълнения с левичарския си форхенд, германката ще триумфира и ще погледне към заключителната фаза на пореден голям турнир.

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации