9.3 C
Ню Йорк
събота, април 27, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Тенис прогнози права колонка за днес – 20 юли 2018

Фернандо Вердаско – Пабло Карено-Буста
прогноза: 2 @ 1.80

Изцяло испанско противопоставяне още в първия 1/4 финал на АТП Бощад. Вердаско и Карено-Буста имат известни прилики в играта си, но същевременно и чувствителни различия. В първата графа попада на първо време това, че са сънародници, а след това и преобладаващата им игра от основната линия, както и неоспоримият афинитет към клей кортовете. И двамата играят бекхенд с две ръце. Дотук с общото помежду им, а разликите също не са една или две. Основата от тях е, че двамата са от коренно различни генерации – Вердаско вече минава за един от ветераните в съвременния тур, а Карено-Буста – за една от големите надежди. Освен това първият споменат играе с лява ръка, докато неговият млад опонент с противоположната. Разликата от 8 години помежду им е показателна за това, че няма как да се говори за някакво жестоко съперничество на фона на това, че за всичките години, прекарани в тура, са изиграли едва 4 сблъсъка помежду си. 3 от тях са спечелени от Буста, който се наложи над Верадско и през тази година – в Маями с 2:0 сета, като първият беше спечелен крайно убедително – с рядко срещаното в тениса на толкова високо ниво 6:0 гейма. Всъщност единственият триумф на Вердаско срещу този опонент е от далечната 2014-а година когато на същия този турнир в Бощад той се налага с 7:5, 6:3. Изненадващо е това, че букмейкърите дават напълно равни шансове за триумф на всеки от двамата при положение, че Карено-Буста играе много силно срещу този си съперник, а освен това е и много по-напред в световната ранглиста. Тук неговата серия ще получи своето продължение и ще достигне 4 поредни триумфа срещу този му сънародник.

Федерико Делбонис – Фабио Фонини
прогноза: 2 @ 1.72

Това противопоставяне несъмнено ще кандидатства за най-драматичното на тазгодишния турнир в Бощад. Тези двама тенисисти са крайно непостоянни и в това се изразяват основните им допирни точки. Федерико Делбонис все по-рядко достига до заключителната фаза на големи турнири и получава възможност да се изявява на най-високо ниво. Някак си той пропадна до 87-то място в света, а несъмнено има добри качества. Неговият форхенд е зашеметяващ и рядко създава главоболия за опонентите му. Освен това и играта му на клей е забележителна, като през последните няколко години записа не една или две победи срещу топ-съперници. Известни трудности съпътстваха изявите му още в първия кръг на тазгодишната надпревара където едва не се провали срещу Орацио Себайос. Все пак намери начин да го обърне след загубения тайбрек в първи сет, а кръг по-късно съсече и Джон Милман с къде-къде по-убедителна игра. Чувствително по-добрият ранкинг на Фонини (15-и в света) го постави на стартовата линия едва във втория кръг. Там той изнесе потресаващ първи сет (загубен с 6:1) срещу Микаел Юмер като на моменти едва успяваше да уцели топката, но впоследствие намери най-добрата си игра и обърна. Той е една от най-спорните фигури в съвременния тенис. Много противоречив играч, който има не просто качества, а талант в пълна сила, но който в същото време подхожда много лековато в някои ситуации, в които изобщо не е необходимо да се действа по подобен начин. Изумителен факт е, че във всеки от 6-те сблъсъка между тези двама тенисисти несъмнено и единият, и другият, е печелил сет. Всичко това загатва за евентуална нова драма, макар прогнозата в този случай е за ако не стабилизиране, то поне направа в същата посока от страна на италианеца. При него винаги е възможно да се случи и най-неочакваното нещо на света, но точно в днешния ден той ще разгърне всичко най-добро от играта си и ще се справи с Делбонис.

Ришар Гаске – Каспер Рууд
прогноза: 1 @ 1.44

Гаске се измъчи в първия кръг до крайна степен и все пак намери начин да триумфира срещу Жералд Мелцер. Противно на всякакви очаквания, австриецът спечели първия сет и то по какъв начин – с 6:1 гейма. Там някъде, Гаске успя да намери най-вече правилният тайминг на играта си и все по-често удряше любимия си бекхенд по възможно най-добрия начин. Вторият сет се оказа повратната точка в развитието на сблъсъка, като беше спечелен от французина с 6:3, а решителният се превърна в протоколен, като отново същият го взе – този път с още по-изразителното 6:1. Гаске е поставен като 4-ти в схемата на турнира, а същевременно е и 29-и в света и има всички предпоставки да потърси влизане в Топ 20 на най-добрите още в близките няколко седмици. Турнирът в Бощад се разви така, че едва ли не в една толкова напреднала фаза, каквато е 1/4 финалната, той има за опонент 147-ия в света – единственият норвежки представител, намиращ се сред най-добрите 200. Дълго време Рууд нямаше победа, а в рамките на 3 дни в Бощад записа цели две – срещу Хауме Мунар и Давид Ферер. Вторият триумф се превърна в един от най-големите в цялата му кариера, макар 39-ият понастоящем в световната ранглиста (Давид Ферер) да няма нищо общо с най-добрия си тенис. Гаске ще демонстрира рутина на корта и ще стигне до нов успех на червено, като този път ще вземе скалпа на норвежкия младок.

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации