Тотнъм – Уест Хям прогноза 04.01.2018

Отборите на Тотнъм и Уест Хям се изправят един срещу друг в мач от 21-вия кръг на Висшата лига. Двубоят е на 4 януари, четвъртък, от 22:00 часа на „Уембли“. По програма тази среща трябваше да се играе през 2017 година, но по настояване на полицията в Лондон бе отложена с няколко дни.

Двата отбора спечелиха своите двубои от 22-рия кръг на „Премиър Лийг“ като домакините сложиха край на серията си от три мача без успех. Тимът на Дейвид Мойс осъществи пълен обрат срещу Уест Бромич, след като изоставаше с 0:1 на почивката. С две попадения на нападателя Анди Керъл „чуковете“ взеха много важни три точки и се изкачиха до 16-ото място в лигата, но имат само точка аванс пред зоната на изпадащите. Уест Хем реализира седем гола в последните си три мача и въпреки че спечели само един от тях, то те могат да бъдат много опасни в предни позиции и Тотнъм трябва да бъдат внимателни в отбрана.

„Шпорите“ очаквано надиграха Суонзи с 2:0 като гости в понеделник, въпреки че стартираха без голямата си звезда Хари Кейн. Неговият заместник Фернандо Йоренте се справи отлично като даде аванс на лондончани, а след почивката Кейн влезе в игра и изработи второто попадение на Деле Али. Така Тотнъм е в серия от три поредни победи и ще търси нов успех срещу Уест Хем в четвъртък вечер.

Очаква се Хари Кейн този път да започне титуляр, което ще увеличи нападателната мощ на домакините. Тотнъм отбеляза десет гола в предходните си три мача и според мен ще стартират силно дербито с „чуковете“. Очаквам „шпорите“ да се оттеглят с аванс на почивката и да спечелят мача, с което да се доближат само на точка до четвъртия Ливърпул.

Прогноза: 1/1