Уотфорд – Евертън 24.02.2018

Уотфорд спечелиха само два от последните си 14 мача в първенството, но пък в тези срещи надиграха отборите на Челси и Лестър. Отбора е твърде непостоянен в изявите си и ще трябва да подобрят представянето си най-вече у дома.

Евертън се намират с една идея по-добре от своя съперник, но пък гостуванията изобщо не са най-силната им страна. „Карамелите“ спечелиха далеч от дома за последно в началото на декември месец миналата година, като всъщност това е единственият им успех като гости от началото на кампанията.

Уотфорд нямат загуба от Евертън в последните два мача тук, и тази статистика ще се повтори със сигурност. Факта, че „карамелите“ допуснаха цели девет гола в последните си две гостувания спокойно може да ни насочи към избор за победа на домакините.

Двуседмичната почивка ще даде възможност на Джави Грасия да използва някой от контузените доскоро играчи. Мениджъра на домакините ще може да разчита на Уил Хюс, Кико, Еурелио Гомеш и Мигел Бритос. Очаква се своя дебют да направи новото попълнение Дидие Ибрахим Ндонг.

Новините в Евертън не са толкова добри. Големия „Сам“ остава без услугите на Еляким Мангала до края на сезона, след като травмата на защитника в коляното се оказа доста сериозна. Шеймъс Колман и Идриса Гай са под въпрос, но вероятността да са на линия е голяма. Фил Ягелка със сигурност е аут, а под въпрос остава участието на Рамиро Фунес Мори.

Този мач определено ще е равностоен и вероятно изпълнен с доста голове. Двамата специалисти ще играят с един централен нападател, като единствено Евертън ще се затворят с четирима в защита.

Препоръчителен залог за Уотфорд – Евертън: