Фиорентина – Ювентус 09.02.2018

Ювентус гостува на Фиорентина в първа среща от 24-тия кръг на Серия А. „Старата госпожа“ все още не може да оглави класирането и нямат право на никакви грешки, след като Наполи уверено вървят към така желаната титла. Фиорентина заемат място в долната половина на таблицата и оцеляването им в елита на италианския футбол ще е достатъчно за играта, която демонстрират. Срещата Фиорентина – Ювентус е в петък вечер, 09 февруари от 21:45 часа наше време.

Фиорентина излезе победител в предходния кръг при визитата си на Болоня, с което прекъсна серията от четири мача без победа в лигата. „Виолетовите“ са типичен средняк, но умеят да създават проблеми на отбори като Ювентус, което всъщност е една от „целите“, за „който живеят“. Очаква се сериозна подкрепа от фенската маса, така че няма да е изненада, ако именно „Виола“ измъкне точки от Ювентус, както го направи преди два месеца с Наполи.

Защитника Херман Пецела се завръща в игра за домакините след като пропусна предния кръг поради наказание. Винсент Лаурини е единствения контузен футболист, но позицията му успешно ще заеме Бруно Гаспър.

Ювентус остава без услугите на Блез Матюиди за поне месец, което ще създаде проблеми на отбора както в първенството, така и в предстоящата фаза от Шампионска лига. В лазарета са още Хуан Куадрадо, Пауло Дибала и Бенедикт Хьоведес.

Статистиката на мачовете между тези два отбора показва, че Юве имат точно 4 загуби за последните 33 мача срещу Фиорентина, но определено тук играят трудно. Последните два мача миналата година двата тима си разделиха по една домакинска победа, а срещите бяха изключително равностойни, решени с по 1 гол.

Препоръчителен залог за Фиорентина – Ювентус: