15.4 C
Ню Йорк
вторник, април 23, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

ЦСКА и Левски на финал след повече от десетилетие

Вечното дерби се пренася на финала от турнира за Купата на България, ЦСКА или Левски ще спечели трофея? Проследете на живо по Диема Спорт

ЦСКА София
15 МАЙ | 17:00

След 17 години, ЦСКА отново е на финал за Купата на България срещу Левски. Предстоящият сблъсък от вечното дерби се очаква да бъде най-зрелищното от последните мачове между тези два съперника. Финала е на 15 май от 17:00 часа на националния стадион Васил Левски.

ЦСКА София съумяха да стигнат до финал във всяко едно от последните два издания на турнира, през 2021 година се наложиха над отбора на Арда, а през 2020 загубиха след дузпи от Локо Пловдив

Левски не може да се похвали с подобна статистика, особено през последните три години, а ситуацията изглежда трагична, имайки предвид, че „сините“ нямат нито един трофей за последните 13 години. Добрата новина е, че срещу ЦСКА са имат пет победи в последните девет мача.

Последният сблъсък във Вечното дерби на финала от турнира за Купата на България се изигра през далечната 2005 година, когато Левски спечелиха купата с 2:1, лишавайки ЦСКА да спечели втори пореден трофей. Нещата в днешно време като че ли се повтарят, въпроса е дали ЦСКА този път ще успее да направи дубъл?!

Поглеждайки моментното състояние при „сините“, няма как да не отбележим, че отбора е в изключителен възход. Левски е без загуба в последните осем срещи във всички турнири, преминавайки с лекота и през шампиона Лудогорец. Само преди седмица отбора се представи изключително и при победата над Черно Море, с което освен, че си запазиха третото място в класирането, си подпечатаха и участието е евротурнирите следващата есен.

ЦСКА не игра според очакваното в последните три мача във всички турнири, но миналата седмица не оставиха шансове на Славия, надигравайки ги с 3-1.

Според спортните анализатори ЦСКА е с по-големи шансове за победа, но пък букмейкърите твърдо определят вечното дерби за троен мач, с равни коефициенти за успех на единия или другия отбор.

Двубоя между ЦСКА София и Левски в неделя може да гледате на живо по ТВ в ефира на канал Диема Спорт. Прогнозата на 7dniprognozi.com е голове в двете врати, при коефициент 1.95 към момента в Betano.

Залози на живо

Левски
efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации