8.7 C
Ню Йорк
четвъртък, март 28, 2024

Buy now

Нов Ултра Бонус от Efbet
Efbet с нов начален бонус за нови клиенти
Как се взима бонус без депозит от efbet

Преди дербито ЦСКА (София) – Левски

Вечното дерби се завръща в Първа професионална лига. ЦСКА (София) и Левски играят в среща от 10-тия кръг на надпреварата. Двубоя между двата най-титуловани отбора в България е в събота (15 окт) от 16:30 часа. Срещата ще се излъчва на живо, пряко в ефира на телевизия Диема Спорт и онлайн в сайта на gongplay.

Атмосферата в двата клуба преди срещата е приповдигната, а напрежението е на път да ескалира, след като от БФС категорично отхвърлиха искането на „сините“ да играят срещу ЦСКА на своя „Георги Аспарухов“. Официално ЦСКА ще са домакини тази събота, а двубоя ще се изиграе на стадион „Васил Левски“. Обяснението е, че срещата е твърде рискова, а отказа на футболната централа е свързан с меморандумът от 2011 година, подписан между МВР, Министерството на спорта, Столична община и БФС.

Очаква се домакините в лицето на ЦСКА – София да получат сериозна подкрепа от своите фенове, които дори ще присъстват на последната тренировка на отбора. Левски също ще се радват на многобройна публика, като очакванията са за „сините“ да викат близо 15 000 фена, което е почти половината от капацитета на националния стадион.

Коментар и прогноза за срещата направи и почетният президент на ЦСКА (София) – Димитър Пенев, според когото и двата отбора са в добра форма, но ЦСКА са с една идея по-подготвени и ще победят.

В лагера на ЦСКА (София) няма сериозни проблеми, докато при Люпко Петрович има известни въпросителни. С контузии продължават да са Хеан Деса и Илиан Мицански, като и двамата няма да успеят да се възстановят до събота. Освен тях двамата и Галин Иванов е с оплаквания, а с различни болежки са капитанът Веселин Минев и Джереми Де Нойер, но последните двама няма да пропуснат дербито.

Мъри Стоилов изрази мнение пред ТОПСПОРТ, в което същият е категоричен, че предстоящата среща не е вечното дерби. За Мъри съперничеството между Левски и ЦСКА е приключило на 9 септември, а настоящата среща е едно съвсем ново съперничество.

Георги Илиев – Майкъла пък е категоричен, че колкото и да не им се харесва на някой хора, Левски ще играе срещу ЦСКА, не срещу Литекс. Вечното дерби далеч не е приключило, това е факт, неоспорим факт.

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
Нов начален бонус
- Реклама -

Последни публикации