13 C
Ню Йорк
събота, април 27, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Челси – Арсенал, прогноза (17.09)

[asitora_forecast league=“796″ hosts=“27958″ guests=“27960″ time=“15:30″ date=“17 сеп“ forecast=“1″]

Челси е домакин на Арсенал в голямото дерби от петия кръг на английската Висша лига. Шампионите стартираха новия сезон с фалстарт при домакинството на Бърнли, но в последствие момчетата на Антонио Конте стъпиха на краката си и записаха три поредни победи в първенството. Това качи Челси на 3-та позиция в класирането, като лондончани изостават на само точка зад лидерите Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. В последния си мач Челси спечелиха с 2:1 гостуването си на Лестър, а головата им разлика до момента е 8:5.

Арсенал от друга страна започна сезона с победа, но проблемите за “топчиите” дойдоха в последствие. Отборът на Венгер загуби два поредни мача – срещу Стоук Сити и Ливърпул, преди да се върне на победния път срещу Борнемут у дома. Все още обаче Арсенал се намира на едва 12-а позиция в таблицата, като тимът се нуждае от точки, за да навакса изоставането си от върха.

И двата тима имаха европейски мачове през седмицата.

Челси разнебити азербайджанския Карабах на “Стамфорд Бридж” в Шампионската лига, ознаменувайки завръщането си в турнира с успех от 6:0.

Арсенал от своя страна губеше на полувремето срещу Кьолн в Лига Европа, но направи пълен обрат и стигна до успех с 3:1.

Мениджърът на Челси Антонио Конте няма проблеми с контузени футболисти, като изключение прави единствено новото попълнение Дани Дринкуотър. При Арсенал проблемите са повече. Контузии имат Франсес Коклен, Кристиан Белик и Санти Касорла, които няма да са на разположение на Арсен Венгер. Под въпрос за срещата остава Тио Уолкът, който има травма в прасеца.

Челси обикновено играе успешно срещу Арсенал у дома, като “сините” определено са фаворити в сблъсъка. Не само заради шампионския си статут, но и заради възхода в представянето си в последно време. И заради домакинския фактор, естествено. Колкото до Арсенал, там все повече фенове желаят оставката на Арсен Венгер. Засега обаче французинът няма подобни намерения.

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации