Челси – Барселона 20.02.2018

Барселона гостува на Челси в първи осминафинален мач от турнира Шампионска лига. Двубоя на стадион „Стамфорд Бридж“ в Западен Лондон е вторник вечер, 20 февруари, от 21:45 часа. За главен рефер на срещата е определен Джунейт Чакър от Турция, които ако помните свири мача реванш между двата отбора от полуфиналите на надпреварата сезон 2011/2012 завършил при резултат 2-2 на Камп Ноу, след което Челси достигнаха до финала и го спечелиха.

Челси възвърна формата си, и след поредицата от загуби успяха да спечелят последните си два мача с общ резултат 7-0. „Сините“ имат положителна статистика срещу испански съперници у дома, след като загубиха само два мача на „Стамфорд Бридж“ от последните шестнадесет.

Барселона от друга страна е един от основните фаворити за спечелването на трофея от Шампионска лига и демонстрираха това с играта си през настоящия сезон, след като допуснаха само една загуба през настоящата кампания. Ръководения от Ернесто Валверде отбор запази суха мрежата си в четири от последните пет мача. Интересна е ситуацията с Меси преди този мач, след като нападателя не успя да вкара нито един гол на Челси в последните осем мача, което се явява най-лошият му рекорд.

Антонио Конте ще трябва да реши дали да заложи на Алваро Мората, или да се придържа към досегашната постройка с Оливие Жиру. До скоро Маркос Алонсо бе под въпрос за предстоящия мач, но Конте разкри, че защитника ще е на линия. Не подобна е ситуацията с Тимуе Бакайоко, които пропуска със сигурност първия осминафинал. Давид Луиш и Рос Баркли остават под въпрос, но нищо чудно да ги видим в игра на по-късен етап от срещата.

Филипе Коутиньо няма как да бъде използван тук, след като участва в груповата фаза от страната на Ливърпул. Усман Дембеле е напълно възстановен и ще се състезава с Паулиньо за място на десния фланг. Защитника Томас Вермален ще пътува за Лондон въпреки контузията си, а Нелсон Семедо е наказан.

Прогноза: Под 3,5 гола