13.6 C
Ню Йорк
четвъртък, май 2, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Челси – Манчестър Юнайтед

Челси ще търси реванш срещу Манчестър Юнайтед на „Стамфорд Бридж“ след като загубиха с 2-1 в първата среща на „Олд Трафорд“ през декември месец миналата година.

Челси стигна едва до равенство срещу 10 футболисти на застрашеният от изпадане Бърнли миналия уикенд. Така „сините“ остават на 11-то място в таблицата със само 11 победи от изиграните 28 мача от началото на кампанията. „Лондончани“ изостават с 8 точки от Манчестър Юнайтед, които са на шесто място.

Основен проблем за домакините са твърде нестабилната отбранителна линия, която не успя да запази нито една суха мрежа в последните 11 мача във всички турнири и допусна по точно два гола във всеки един от последните пет мача.

Въпреки всичко, няма как да не отбележим, че Челси записа пет победи в последните седем домакински мача от Висшата лига, което само по-себе си е добър знак, макар че статистиката срещу „червените дяволи“ за последните пет години е в полза на гостите.

След като надиграха Ливърпул в епичен мач от 1/4 финалите от турнира за Купата на Лигата, Манчестър Юнайтед не успяха да се справят с „пчеличките“ от Брентфорд завършвайки 1-1 като гости. Тотнъм също завършиха наравно и гонитбата продължава, като разликата, която трябва да стопят „дяволите“ остава на 9 точки, но пък „шпорите“ са с мач повече.

Манчестър Юнайтед не познават вкуса на поражението в последните пет гостувания на „Стамфорд Бридж“, стремежа им е да запишат трети последователен успех срещу отбора от Западен Лондон, нещо което не се е случвало от септември 1965 г.

Челси продължава да има доста кадрови проблеми. Аут са Уесли Фофана, Ромео, Кристофър Нкунку, Рийс Джеймс, Лесли, Леви и Карни, както и трайно контузеният Бен Чилуел.

В лагера на Манчестър Юнайтед, Виктор Линделоф и Лисандро Мартинес ще са аут поне месец, а към тях се присъединяват Люк Шоу, Антъни и Тирел.

Пет от последните седем мача между Челси и Манчестър Юнайтед завършиха наравно, очакваме подобен резултат и в предстоящия двубой.

Прогноза: Равен

Powered by
efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
предишна статия
Следваща статия
- Реклама -

Последни публикации