Челси – Уест Бромич 12.02.2018

Челси и Уест Бромич ще сложат края на 27-мия кръг от Висшата Лига. Срещата между 5-тия и последния във временното класиране е в понеделник вечер, 12 февруари, от 22:00 часа наше време. „Сините“ влизат в този кръг след последователни загуби от Борнемут и Уотфорд, с което остават на пето място, но още след този кръг ще могат да се върнат в Топ 4 и само на точка от третото място. Уест Бромич също записаха два неуспеха и опитите им да се отлепят от дъното за пореден път ще ударят на камък на „Стамфорд Бридж“.

Представянето на Челси започна да става притеснително, след като „сините“ спечелиха само два пъти в последните десет мача във всички турнири, а за капак на всичко допуснаха срамни поражения от Борнемут и Уотфорд, като загубиха и от двата отбора с по три гола разлика. Мястото на Конте започва да не е толкова стабилно както досега и ако тази серия продължи и в този кръг, специалиста може и да загуби позицията си.

Уест Бромич продължават с мъчителната битка за оцеляване, която явно не им е по-силите. Отбора спечели за последно далеч от дома през август месец миналата година, което се явява единственият им успех извън Хоторнс. Това обаче няма да им попречи да хвърлят поредната сензация в лигата, а Пардю усеща възможностите и ще се възползва максимално от моментната слабост на своя колега Конте. Уест Бромич вече взеха точки от отбори като Тотнъм, Арсенал и Ливърпул, което е възможно да се повтори и насред синята крепост „Стамфорд Бридж“.

Конте няма да разчита на Педро в този мач. Тимуе Бакайоко е наказан, заедно с Андреас Кристенсен. Маркос Алонсо, Рос Баркли и Алваро Морато са надеждите на италианеца за успех у дома, както и завърналият се в предходния кръг Жиру. Антонио Рюдигер и Сеск Фабрегас също ще са сред титулярите.

Гостите ще видим във формацията, с която спечелиха точката от Арсенал през ноември, като дори в игра ще се завърнат няколко ключови фигури за Пардю. Това са Гжегож Криховяк, Джони Еванс и Кийрън Гибс. Заедно с тях в посока Западен Лондон ще отпътуват Джейк Ливърмор и Хал Робсън-Кану. Извън строя остават само Насер Шадли и Морисън.

Прогнозите за този мач едва ли ще изненадат някой, като повечето анализатори предвиждат Челси да победи на 0 своя противник. Играта им напоследък обаче показва всякакви обрати, затова ще рискуваме с Двоен шанс в полза на „дроздовете“ при 3,20 коефициент!