Черно Море – Славия

[asitora_forecast league=“795″ hosts=“28046″ guests=“28044″ time=“18:15″ date=“11 авг“ forecast=“1″]

„Моряците“ са забележителни още от първия кръг и със сигурност това е причина за настанилия се оптимизъм в съблекалнята им. Точно те влязоха и в ролята на последния тим, задържал максимална успеваемост към края на третия кръг след като надделяха в двубоите с всеки измежду Витоша Бистрица, Верея и Дунав Русе.

Най-накрая обаче крепостта им рухна, като това се случи след груба вратарска грешка на Емил Михайлов в 81-та минута на сблъсъка с Пирин. Стражът игра с топката след центриране от левия фланг на нападението на „орлетата“, но намесата му прати кълбото в краката на Юлиян Попев, който на празна врата нямаше как да сбърка. Това по никакъв начин не променя записаните 10 точки, като още по-радващото е, че най-накрая виждаме този тим изграден едва ли не само от български футболисти след като през последните години не бяха един или двама легионерите.

В лагера на „моряците“ има известни проблеми. Георги Божилов се контузи при равенството с Пирин и по всяка вероятност ще пропусне този мач, макар че тренира на облекчен режим цяла седмица. Заедно с него под въпрос е Атанас Зехиров и Мартин Костадинов, които са с различни оплаквания.

Славистите са отчайващи в отбрана, а за острото варненско нападение няма да представлява особена трудност да порази вратата им и да остави радостта от двубоя за запалянковците си.