25.2 C
Ню Йорк
сряда, май 8, 2024

Buy now

Шалке срещу Байерн Мюнхен, вторник 19 сеп, Бундеслига

[asitora_forecast league=“820″ hosts=“29184″ guests=“28784″ time=“21:30″ date=“19 сеп“ forecast=“Над 2,5 гола“]

Шалке 04 приема шампиона Байерн Мюнхен в най-голямото дерби на 5-ия кръг на немската Бундеслига. Срещата ще се изиграе във вторник вечер на “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен.

Доминаторът в Бундеслигата отговори подобаващо на поражението от Хофенхайм, което записа в третия кръг. През уикенда отборът на Карло Анчелоти се саморазправи у дома с Майнц 05, печелейки срещата с 4:0. Два гола за успеха на баварците вкара “деветката” на тима Роберт Левандовски, който оглави листата на голмайсторите в Бундеслигата с 5 попадения до момента.

В момента Байерн заема трета позиция във временното класиране с 9 точки, изоставайки на само точка зад лидера Борусия Дортмунд.

Шалке 04 от своя страна стартира новия сезон далеч по-добре от предходния. “Кралскосините” са четвърти в класирането след първите четири кръга, имайки същия точков актив като Байерн.

Шалке е в серия от две поредни победи, след като успехът над Щутгарт в третия кръг бе затвърден с победа над Вердер през уикенда. Отборът на Доменико Тедеско пътува до Бремен и имаше труден тест, но в крайна сметка си тръгна с успех с 2:1 от “Везерщадион”.

Старши-треньорът на Байерн Карло Анчелоти продължава да има някои проблеми с контузени играчи в своя състав. Левите бранители Давид Алаба и Хуан Бернат остават с травми, като те няма да пътуват за Гелзенкирхен. Особено сериозно е положението с Бернат, който няма да играе до ноември.

Междувременно Мануел Нойер и Ариен Робен също се оплакват от травми, като тяхното участие в срещата не е сигурно.

Колкото до Шалке, наставникът Доменико Тедеско няма трайно контузени играчи, но Люк Хемерих и Донис Авдияй са под въпрос с различни травми.

Байерн е фаворит във всеки един мач и срещу всеки един съперник, но трябва да се отбележи, че Шалке изглежда по-стабилен в сравнение с миналия сезон. Тогава “кралскосините” стартираха новия сезон твърде зле. Сега обаче се забелязва по-голяма стабилност в играта им. Определено ще бъде интересен сблъсък.

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации