9.4 C
Ню Йорк
събота, април 20, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Шахтьор Донецк – Севиля (28-04 22:05)

Властелинът на Лига Европа Севиля гостува на Шахтьор Донецк в първа полуфинална среща между двата тима.

Двубоят е в четвъртък, 28 април, от 22:05 часа наше време на стадион „Арена Лвов“. Севиля са устремени към трета поредна титла в турнира, след като го спечелиха в последните два сезона, но домакините ще бъдат мотивирани да се реваншират пред феновете си, след като не успяха да се преборят за титлата в Украйна.

През уикенда Шахтьор Донецк направи 1:1 като гост на Черноморец Одеса в първенството и по този начин Динамо Киев триумфира с титлата. Така за втори пореден сезон тимът от Донецк не успя да се пребори за златните медали, оставайки на втора позиция. В Лига Европа обаче те имат чудесен шанс да триумфират, след като са почти перфектни до момента в директните елиминации. На 1/16-финалите Шахтьор отстрани Шалке 04 с общ резултат 3:0, а след това елиминира Андерлехт с общ резултат 4:1. На 1/4-финалите Шахтьор нямаше проблеми срещу Спортинг Брага, спечелвайки с 2:1 като гост първия мач, а на реванша бе още по-категоричен и нанесе разгром на португалския тим с 4:0.

Наставникът на тима Мирча Луческу приветства Ярослав Ракитцки обратно в отбора, но Фред ще трябва да изтърпи наказание срещу Севиля. Вячеслав Шевчук преодоля контузията си, но в същото време Марсио Асеведо остава извън строя поради травма.

Севиля е далеч от 4-то място в испанската Примера дивисион и ще се опита да си резервира място в Шампионска лига за втора поредна година като спечели втория по сила турнир на Стария континент. След като не успя да се пребори с конкуренцията на Манчестър Сити и Ювентус в Шампионска лига, тимът на Унай Емери се завърна в любимия си турнир и е устремен да го спечели за пети път в своята история.

В миналата фаза Севиля можеше да напусне турнира, но след изпълнения на дузпи успя да триумфира над Атлетик Билбао, след като двата отбора си размениха по една победа с по 2:1 на чужд терен. На 1/8-финалите андалусийци се справиха сравнително лесно с Базел, отстранявайки ги с 3:0 общ резултат, а преди това елиминираха Мьолде с лед 3:1 общо в двата мача.

Себастиан Кристофоро се завръща в състава на гостите, след като пропусна четвъртфинала срещу Атлетик Билбао заради контузия. Кевин Гамейро имаше лека травма, но ще бъде на линия за срещата, а Хосе Антонио Рейес отпадна от сметките на Унай Емери поради контузия. Извън групата пък останаха Диого Фигуеирас и Федерико Фацио.

Севиля се заглежда към трети пореден трофей в Лига Европа. Андалусийци победиха Шахтьор Донецк в последната им среща в турнира и имайки предвид, че тимът на Унай Емери спечели надпреварата миналия сезон срещу украинския Днепър, аз смятам, че има големи шансове да спечелят предстоящия мач.

Прогноза Шахтьор Донецк – Севиля: 2 @ 2,85 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации