РЕГИСТРИРАЙ СЕ НА EFBET.COM И ВЗЕМИ 200 ЛВ. БОНУС
Австралия - България
Олимпийски игри: Австралия – България

Австралия излиза срещу България в мач от група А на волейболния турнир при мъжете от Олимпиадата в Лондон.

Австралия е сред аутсайдерите в групата и вероятно ще отпадне. Тимът е на 22-ро място в ранглистата на ФИБА, но няма никакви успехи във волейбола. На Олимпийски игри това е третото им участие, като в предишните им два опита са ставали на 8-мо и 11-то място от 12 отбора. На Световни първенства пък имат само 5 участия, като най-доброто им представяне е 17-то място през 1998-ма година, докато на последното Световно първенство завършиха 19-ти. Нямат изявена звезда в състава си, а волейболистите им играят в местни тимове или слаби европейски отбори. До момeнта в Лондон загубиха с 0-3 от Аржентина и победиха слабия отбор на домакините с 3-0, но това вероятно ще остане единствената им победа.

България пък се представя отлично през тази година. Бяха напуснати от наставника Стойчев и двамата най-добри волейболисти – Жеков и Казийски и всички предричаха провал на игрите в Лондон. Въпреки това момчетата ни почнаха отлично с победа с 3-0 срещу Великобритания и успех над най-добрия отбор в света към момента Полша с 3-1. Теди Салпаров направи отличен мач в защита и отчая нападатели на Полша, а в атака Цецо Соколов бе над всички от двата отбора с цели 28 точки, а много помогнаха Скримов и Йосифов, които завършиха също с двуцифрен брой точки. Нашите са абсолютни фаворити днес, така че ще е изненада, дори ако загубим гейм.

Прогноза Австралия – България: България -2.5 гейма

Малко статистика: 

Към момента Георги Братоев държи второто място при разпределителите. Първи е Александр Бутко, а зад Жоро се нареждат Доналд Суксо и Драган Травица.

При защитниците пък Теодор Салпаров е трети, а челното място държи англичанина Даниел Хантър.

Цветан Соколов пък е първи по изпълнение на сервис, макар и да няма изиграни пълен брой мачоче. Ако беше влезнал пък в двубоя срещу Великобритания, той можеше да бъде сред топ реализаторите на тази олимпиада.

Скримов и Йосифов малко не им достига до топ три и сега двамата заемат пета позиция при блокадите.