Берое с/у Ботев Пловдив
България, Първа Лига
Дата: Неделя, 6 Април 2019
Начало: 20:00 часа
Стадион: Берое (Стара Загора)

Този спор между Берое и Ботев няма да е само въпрос на едни три точки, които са сложени на кръстопът помежду им.

Всъщност това ще е най-малкото, което да има значение, тъй като при това развитие на сезона, спечелването им няма да изиграе някаква съществена роля за който и да било от тях. Точно те са два от трите тима в тази първа шестица, които нямат никакви шансове да завършат на място, което директно да ги прати в „Лига Европа“, така че не следва точките да са определящото за силните им изяви в оставащите кръгове.

Когато става на въпрос за съперничество между Берое и някой от пловдивските тимове (и най-вече Ботев Пд) винаги интригата е налице. За Южна България и най-вече точно за този регион, феновете на футбола, които нямат някакви изявени симпатии към столичните Левски и ЦСКА, приемат това противопоставяне като най-важното за себе си.

Цели 7 от последните му 8 издания завършиха точно с изход, какъвто предвижда прогнозата тук – г/г, а коефициентите за нещо подобно са прекрасни и не следва да се изпускат.

Още в първия ден от месец декември при третата си среща през сезона с този съперник, „канарчетата“ се наложиха с 4:1 като това беше и най-изразителната им победа срещу „заралии“ от 99-а година насам когато се наложиха с 5:2. През 2017-а също имаха триумф с 3 гола разлика, но с 3:0, а един подобен успех беше постигнат малко по-рано и от техните съперници.

Това противопоставяне не е от онези, които пестят голове, така че точно тук, когато точките ще останат изцяло на заден план, всеки от участниците в него, ще е готов на всичко, за да стигне не само до победата, а до изразителна такава, която най-вече да донесе радост на феновете.

Берое с/у Ботев Пловдив: Топ Прогнози

  • Гол/Гол @ 1.83 (bet365)
  • Над 2,5 гола @ 2.15 (efbet)