Перу е фаворит срещу Боливия

Боливия излиза срещу Перу на Естадио Мунисипал Херман Бекер в Темуко в ¼-финал от надпреварата за Копа Америка. Двубоя е с начален час 02:30 часа в петък – 26 юни 2015 г. Боливия се класира като втори отбор от група „А“, където беше в компанията на домакините от Чили, Еквадор и Мексико. Перу от своя страна се добра до елиминациите като също завърши на второ място, но с далеч по силни съперници – Бразилия, Колумбия и Венецуела.

Боливия допусна доста тежка загуба в последния кръг на своята група от Чили – 5:0. С това поражение, момчетата на Маурисио Сориа заличиха добрите впечатления от предишните си мачове. Въпреки това сега Боливия има преодолим съперник на ¼-финалите в лицето на Перу. Треньора Маурисио Сориа ще направи промени в състава си особено в своята защита, която бе неузнаваемо слаба срещу домакина Чили.

Перу успя да запази второто място в своята група след нулево реми със силния тим на Колумбия. Червено-белите обаче дадоха две жертви в този двубой. Заради натрупани жълти картони, ¼-финала с Боливия пропускат Жосепмир Балон и Карлос Лобатон. Така треньора на Перу – Рикардо Гарека ще трябва да прекроява своята халфова линия. Срещу Боливия в средата на терена ще стартират Едвин Ретамосо и Пауло Албарасин. В атаката на Перу отново ще видим опитните голмайстори – Клаудио Писаро и Паоло Гереро. Двамата ще тормозят тромавата защитата на Боливия, която срещу Чили показа че изпитва сериозни колебания.

Двата отбора едва ли са се надявали, че ще имат толкова преодолим съперник на ¼-финалите. Отбора на Перу обаче е доста по-опитен, като в предишното издание на Копа Америка стигна дори до финала. Боливия пък показа срещу Чили, че има сериозни проблеми в защита и ако не ги реши ще има сериозни трудности в ¼-финала.

Прогноза Боливия – Перу: Перу @ 1.95 коефициент