21 C
Ню Йорк
четвъртък, юни 13, 2024

Buy now

Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг

Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг

Ноемврийската криза в редиците на Борусия Дортмунд вече не е на дневен ред, а критиците на Лусиен Фавър бързо бяха смълчани. Точно в онези моменти се загатваше, че е напълно възможно да се стигне до негово освобождаване в най-скоро време. Футболистите обаче просто не позволиха това да се случи. Те застанаха зад своя треньор и спечелиха много, много важен двубой за него – визитата на Херта, а точно в онзи случай дебют начело на берлинския тим направи великият Юрген Клинсман.

Последваха още 3 победи на сметката на „жълто-черните“, които ги върнаха към обичайното им състояние. За реализирането им те се насладиха на това да използват най-силната си черта – играта в атака като нанизаха цели 11 гола. Всеизвестно е, че тяхната отбранителна линия е една от тромавите в дивизията – Аканджи, Хумелс и Загаду са все футболисти, които ще имат много сериозни затруднения срещу Тимо Вернер.

РБ Лайпциг ще настоява и ще отключи вратата на Бюрки, но на другия край на терена ще се случи същото като и Петер Гулачи ще бъде принуден да извади топката от мрежата си.

Двубоя Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг започва в 21:30 часа.

- Реклама -

Последни публикации