Ботев Пловдив – Славия (11.08.2012)

Ботев Пловдив - Славия
Ботев Пловдив – Славия

Среща: Ботев Пловдив – Славия
Начало: 11 август 2012, 16:00 часа
На живо: Южна Корея - Бразилия
Прогноза: Ботев Пловдив @ 1,60 коеф. в Efbet

Ботев Пловдив и Славия ще се срещнат в първия кръг от старта на новия сезон 2012/13 на А – групата в България.

Ботев Пловдив имаха късмет през изминалия сезон и сега са отново ще ритат в елита на България. Отбора имаше труден път след като бяха изпратени чак във „В“ група, но се справиха безпроблемно и ето, че вече ще мерят сили с най-силните. Физически са много добре, а и през летния трансферен прозорец се подкрепиха с няколко добри футболисти, като сред тях са Караславов, Иван Цветков, Костов, Артур Енрике, Ернастас Шиуткус, Рубен, Грънчаров, Дяков, Лъчко Ангелов, Ферарес, Виера, Чобанов, Томаш Иршак и Радо Терзиев. Освободени бяха ненужните играчи в лицето на Телкийски, Бачев, Божков и още една дузина хора.

Славия от друга страна не изостават по трансфери от съперника си, като отбора на Венци Стефанов стреля доста смело и налице са вече Чавдар Янков, Георги Петков, Наско Челипов, Куконов, Жуниор, Васил Калоянов и днес по информация от медиите е разписал и Здравко Лазаров – Електричката.

Ще се получи интересен мач, като лично аз очаквам добро представяне от страна на Ботев Пловдив. Интересно е, че Ботев Пловдив тренират на закрити врати и не се допуска никой външен около отбора. Ферарио Спасов ще даде официално изявление едва в деня на мача, а днес, в четвъртък ще има само няколко минутно представяне. Феновете на Ботев Пловдив ще са твърдо зад отбора си, а тяхното присъствие няма как да не окаже влияние върху играта на „канарчетата“. Славия са с почти обновен отбор и макар и да направиха голям трансфер, то и се освободиха от доста стари играчи.