България - Германия
България – Германия, снимка m.nbcolympics.com

България излиза срещу Германия в мач от финалите на Световната лига по волейбол.

Домакин на надпреварата е София и зала „Арена Армеец“, така че ще имаме сериозно предимство – пълната зала и невероятната публика, която ще подкрепи нашите момчета.

Двата тима бяха в една група в квалификациите на Световната лига и играха 4 мача помежду си, като си размениха по две победи. Преди това пък в Олимпийската квалификация в София – Германия ни биха с 3-1, откъдето започнаха скандалите в българския волейбол. Тези скандали не доведоха до нищо добро, след като Данчо Лазаров продължава да е начело на федерацията, а най-добрите ни волейболисти – Матей Казийски и Андрей Жеков се отказаха и няма да играят за тима на тези финали, както вероятно и на Олимпиадата.

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Освен тях си тръгна и наставника на отбора – Радостин Стойчев, който ще бъде заместен от неговия помощник Найден Найденов. С Найденов начело играхме вече на мачовете от Световната лига в Аржентина, Португалия и България, където отбора излезе с резервите си и се представихме на ниво – 6 победи и 3 загуби.

Единственият ни проблем е, че все още нямаме готов заместник на Матей Казийски, тъй като Пенчев е много млад и под сериозно напрежение. Младокът се представя отлично на посрещане, но в атака го няма никакъв. Другия заместник на Казийски пък е Вальо Братоев, който не посреща добре, но пък в атака е на висота, така че двамата ще бъдат въртяни постоянно.

Липсата на Андрей Жеков пък вероятно няма да се усети, тъй като резервния ни разпределител – Георги Братоев засега играе добре, а и понатрупа опит в последно време.

Германците пък ги видяхме преди няколко дни с всичко най-добро, когато ни биха с 3-2. Единствено Грьозер получи почивка в този мач и въпреки това бяха надиграни от нашите, но не добрата игра на германците доведе до успеха им, а многото наши грешки. Сега обаче ще сме далеч по-концентрирани, освен това залата ще е препълнена този път и можем да очакваме нашите момчета да започнат с победа.

Прогноза България – Германия: България

Коефициента България да стане шампион е 13.00 в Efbetbaner Испания   Италия

Германия краен победител – 10,50 коеф. в Efbetbaner Испания   Италия

Двубоя ще се изиграе в сряда (04 юли) от 20:45 часа. Ще бъдат осигурени близо 10 000 безплатни билета, като един човек може да вземе максимум два! Възползвайте се от промоцията и подкрепете нашите лъвове!