Бърнли – Стоук Сити, прогноза

Стадион „Търф Моор“ ще отвори врати за предпоследната среща от сезон 2014/2015 на английската висша лига, в която един срещу друг ще се изправят отборите на Бърнли и Стоук Сити. Двубоя ще се играе днес от 17:00 часа българско време. Коефициента за победа на домакините в Efbet е 2.62, а за победата на Стоук Сити този коефициент е 2.90.

Домакините са на предпоследно място и вече нямат шансове за измъкване от опасната зона. Отбора прекъсна дълга серия без победа в предходния кръг, но това се оказа недостатъчно да продължат в елита на Англия и през следващия сезон. Ръководения от Шон Дайк тим губеше в последните срещи с минимална разлика, а сред последните победи могат да се похвалят с такава над Манчестър Сити. Основния проблем при тях остава липсата на добри играчи в атакуващ план, като за десет мача имат отбелязани само два гола.

Стоук Сити заемат 9-та позиция в лигата. Нямат какво повече да постигнат, както и да се изкачат на по-горна позиция до края тъй като са с актив от 50 точки, а пред тях е Суонзи с 56. Отбора е един от коравите тимове в Премиер лийг, като това пролича и в последния кръг, когато момчетата на Марк Хюз победиха убедително с 3-0 отбора на Тотнъм.

Дори и да няма за какво да играят, „грънчарите“ няма да се поколебаят и ще използват всяка възможност да си тръгнат с победа от „Търф Моор“.

Прогноза Бърнли – Стоук Сити: 2 @ 2.90 коефициент