Челси ще спечели у дома срещу коравия Евертън

Висша Лига, Англия
Челси Челси
27 авг
Евертън Евертън
15:30
Прогноза: 1

Челси ще се затрудни с гостуващия Евертън, но няма да изпусне победата на „Стамфорд Бридж“. „Сините“ навлезнаха в ритъм след загубата на старта на новия сезон и като гости се справиха с Тотнъм в изминалия кръг. Предстоящото домакинство е задължително за спечелване, дори и там да гостува един от най-неприятните тимове в Премиершип – този на Евертън.

Евертън са „препъни камък“ за всеки един отбор, но не и за Челси, които нямат поражение от тях в Лондон вече 23 поредни мача. Само в пет от последните шест срещи тук Челси е победител, а последната визита на Евертън бе кошмарна, след като си тръгнаха с 5-0.

Все пак гостите не са за подценяване. Селекцията на Евертън изглежда много уверено този сезон, а и през лятото не бяха жалени средства и се получиха няколко много добри трансфера, като този на Уейн Рууни, Гилфи Сигурдсон, Джордан Пикфорд и други.

Челси ще трябва да се справят с Евертън без услугите на наказания Кейхил, но пък от друга страна Фабрегас е вече на линия заедно с Еден Азар. Евертън имат значително повече проблеми. Морган Шнайдерлин пропуска поради наказание, Гай е със здравословни оплаквания, Рос Баркли продължава да е трайно контузен, а в лазарета с различни контузии са Рамиро Фунес, Дави Клаасен, Рамирес, Джеймс МакКарти, Яник Боласи и Шеймъс.

Евертън е корав съперник, но ни и в случайте когато е гости. Отбора не познава вкуса на победата далеч от дома вече девет поредни мача, традиция, която ще продължи и след неделното им гостуване в Лондон.

Препоръчителен залог в Efbet: Победа за Челси (ЦЪК)