Хърватия – Гърция, Плейоф – Превю, Прогнози и Статистика (09 ное 2017)

Хърватия и Гърция ще се опитат да продължат към Мондиала следващата година. Двата отбора излизат в първи плейофен мач, след като не успяха да си подпечатат предварително билетите за Русия.

Хърватия изненадващо бяха изиграни от Финландия и от фаворит заеха място сред 8-те двойки в плейофите за участие на Световното първенство по футбол. В Група I хърватите бяха изпреварени от Исландия и финишираха на второ място. В последния кръг „балканците“ нямаха проблеми срещу Украйна, побеждавайки ги като гости с 0-2.

След като не успяха да спечелят битката в сравнително лесната квалификационна група Анте Чачич бе освободен от поста селекционер на националния отбор на Хърватия. За нов старши треньор е назначен младата надежда Златко Далич, който ще трябва да направи всичко по-силите си и да класира Хърватия за трети път на Световно първенство.

Хърватите са корави домакини и нямат загуба у дома вече 4 поредни години, а за последните четири срещи отбора дори успя да запази суха мрежата си.

Гърция трудно ще излезнат победител в този мач, но пък възможността да се класират за подобен форум като Световното първенство по футбол ще им даде допълнителен стимул.

Южните ни съседи не са много редовен участник в големите футболни първенства, а и в последните години не могат да се похвалят с добра игра, но пък успяха да финишират на второ място в квалификационната си група „Н“ сред отбори като Белгия, Босна, Естония, Кипър и Гибралтар.

За предстоящата визита „елините“ са в почти пълен състав, като единственият проблемен играч се явява наказаният Манолас.

Гърция нямат проблеми при гостуванията си, но това ще се окаже трудно за тях!

Прогноза: 1