Хърватска ще набере самочувствие със солиден успех над Израел

Хърватия и Израел се изправят един срещу друг в приятелска среща в сряда, 23 март, от 19:00 часа на стадион „Градски Върт“ в Осиек. С тази среща започва и подготовката на шахматистите за Евро 2016, където те ще са в група със силните отбори на Турция, Чехия и Испания. Гостите от Израел от своя страна ще запишат престижен приятелски мач, който да им даде някои насоки преди стартиращите през месец септември Световни квалификации.

Хърватите потеглят в своята подготовка за Франция 2016 в приповдигнато настроение и със сериозни амбиции. Очаквано в първите две контроли ще видим доста различни имена, които треньора на шахматистите – Анте Чачич ще изпробва. В този двубой и в следващия с Унгария, който е след няколко дни, ще видим почти всички повикани, които ще се опитат да впечатлят своя треньор. За тези двубои, Анте Чачич ще разчита на всички хърватски звезди начело с Лука Модрич, Иван Ракитич, Марио Манджукич, Иван Перишич, Деян Ловрен и други. Единствения контузен в лагера на шахматистите е Марко Пяца. Срещу Израел, шахматистите ще заложат на офанзивна схема на игра с двама нападатели в лицето на Марио Манджукич и Иван Калинич. Под въпрос за мача е Иван Ракитич, който има лека контузия и е твърде възможно да не бъде рискувано неговото здраве.

Израел не успя да стигне до Евро 2016 след като завърши 4-ти в своята група. Израелците не успяха да се възползват от добрия си старт в евроквалификациите и останаха извън сметките за Франция, като не успяха да се преборят с коравия отбор на Босна и Херцеговина за класиране на бараж. След неуспеха в тази кампания, отбора има нов треньор в лицето на Алон Хазан. Младия специалист ще се опита да наложи своите идеи, а какъв по-удачен вариант би имал от контрола срещу коравия тим на Хърватска. Алон Хазан ще направи доста промени в своя състав, а е твърде вероятно да промени и схемата на игра. Добрите новини за израелския щаб са, че контузени в техния лагер са само Бен Харуш и натурализирания халф – Начо.

Хърватска има много по-класният отбор от Израел и ще търси убедителна победа, с която да зарадва феновете в Осиек. Анте Чачич е доста амбициозен специалист и няма да подцени този двубой. Класата на играчи като  Лука Модрич, Иван Ракитич, Марио Манджукич, Иван Перишич и другите шахматисти ще окаже своето влияние и убедителна победа за домакините изглежда резонен избор в тази приятелска среща.

Прогноза Хърватия – Израел: Хърватия (-1.5 АХ)@ 2.15 коефициент Заложи в Efbet

Регистрация в Efbet + до 200 лв. Директен Бонус - Използвай Актуален Промо Код: 337 в Ефбет