Чехия – България (16.10.12)

Чехия – България

Чехия - БългарияБългария гостува на Чехия в мач номер четири от квалификациите за Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 г. България не е загубила своя шанс за класиране на второ място в групата, но тимът на Чехия е застанал плътно зад тях в класирането. След изминалите мачове през миналата седмица България взе една точка след равенството с Дания, Чехия пък надигра Малта с 3-1. Другия мач от групата бе между Италия и Армения, където изненада нямаше и Италия победи с 1-3. Към момента Италия са на първо място със седем точки, България са втори с пет точки, Чехия с четири точки, Армения с три, Дания с две точки и Малта без спечелена точка до момента.

Чехия са с мач по-малко от България. Лесно надиграха последния в групата Малта и сега имат възможността да ни прескочат и заемат второ място в групата. С добра игра в изминалия мач за Чехия се изявиха Селасие, Томаш и Ян Резек, които донесоха победата на тима си. В първия им мач от квалификациите бяха неубедителни и като гости не успяха да се надиграят с Дания в мач завършил нула на нула.

Чехия притежават стабилен тим. Доказаха го през изминалото Европейско първенство, където се представиха блестящо и успяха да се доберат до четвъртфиналите на надпреварата, където бяха спрени от Португалия в един доста равностоен мач. Преди това се измъкнаха и завършиха първи в своята група наред с тимовете на Русия, Гърция и Полша.  Сега преди мача с България, Чехия няма да може да разчита на своя капитан в лицето на Росицки. Играчът на Арсенал има неприятна контузия, която го измъчва доста време и остава аут със сигурност за този мач. Освен Росицки, селекционера на Чехия – Михаел Билек няма да има възможността да пусне в игра и Коларж – Пиларж. Други проблеми пред Билек няма.

България пък изпусна Дания в София и вместо да изравни по точки Италия, сега ще трябва на всяка цена да спечели този мач. Националите под ръководството на Любо Пенев започнаха да играят много добре и досега както виждате са без нито една загуба по време на тези квалификации. Имаха голям шанс да победят и настоящия шампион Италия, но в крайна сметка направиха 2-2 с тях. Срещу Дания пък излезнаха без редица ключови играчи, а по време на мача бяха и с човек по малко доста време. Макар и отслабени се видя, че България са доста по-добре на терена от Дания и Чехия не са непреодолим съперник за четата на Пенев. Срещу Дания с отлична игра се вписа получилия доверието на Пенев Димитър Рангелов, който успя да вкара гола на Дания още в самото начало на срещата. След това, ако не беше глупавата постъпка на Иван Бандаловски, заради когото България останаха с човек по-малко можеше и да имаме шанс за победа. Без един човек, България съвсем нормално се затвори в защита и не след дълго острието на Дания – Никалас Бенднър вкара изравнителния гол.

Сега срещу Чехия – България отново няма да може да бъде в оптимален състав. Бандаловски и Минев пропускат мача заради наказание, а в защита Занев се контузи и няма да играе. Миланов е един от играчите, които ще получат възможност да играят, като най-вероятно той ще замени наказания Бандаловски. В защитата главни действащи лица ще бъдат Иванов – Бодуров, а в центъра на терена се завръща Светльо Дяков. Атакуващата формация отново ще е същата: Рангелов -Попов – Манолев.

Чехия и България са се срещали общо три пъти, като и в трите мача чехите ни побеждават без усилие. Последното гостуване тук завърши с 3-1 за Чехия в приятелски мач през 2004 година.

Особено тежък ще е двубоя и за двата отбора. И Чехия и България нямат право на пропуски и ако искат да продължат напред трябва да гонят трите точки. България са определени за аутсайдери в този мач, което е нормално, но Чехия няма лесно да вземат трите точки в този мач!

Прогноза Чехия – България: Равен при 3,60 коефициент в Efbet

ЧехияЧехия – БългарияБългария
ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК
Начало 16.10.12 21:00 часа
Прага, ст. „Дженерали Арена“, Главен съдия на срещата: Владислав Везбородов (Русия); Помощници: Николай Голубев (Русия), Вячеслав Семенов (Русия) и Алексей Есков (Русия)

.