Дания – Чехия (08.09.12)

Световно първенство по футбол Бразилия 2014Дания посреща Чехия на стадион „Паркен“ в мач от група Б на квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014-та година.

Дания загуби последната си контрола с 1-3 от Словакия, след като на почивката водеше с 1-0. През първото полувреме обаче играха всички титуляри, докато през второто влезнаха резервите. Червеният динамит участва на последното Световно първенство, но отпадна още в групите след победа над Камерун, но загуби от Япония и Холандия. На последното европейско първенство също се бяха класирали, но отново само до групите, след победа над Холандия, но загуби от Германия и Португалия. Все пак поколението им е добро, след като се класират за два поредни големи форума. В групата за мача не е Бендтнер, което е нормално, тъй като нападателят не направи много добър изминал сезон в Съндърланд, след това и слабо европейско, а пък сега е резерва в новия си отбор Ювентус и е много назад с подготовката. Томас Сьоренсен пък е с травма и няма да пази и днес, както бе и на Евро 2012, а вместо него на вратата ще е Андресен, който се справя oтлично, въпреки че има едва 14 мача за националния тим.

Чехия не се класираха за последното световно, но на изминалото през лятото европейско се представиха отлично. Успяха да минат групата си дори, но на четвъртфинал отпаднаха след 0-1 от Португалия. След Евро 2012 играха само една контрола – срещу Украйна, завършила 0-0. Много основни футболисти обаче за днес не попадат в групата, заради слаба форма и контузии. Трудно ще се справят днес без футболисти като Милан Барош, Томаш Нецид, Мартин Фенин, Вацлав Пиларш (все нападатели), а ще липсва и капитана Томаш Росицки. При тези липси е много вероятно да паднат от червения динамит в Дания.

Начало: 08 септември 20:15 ч. Излъчване на живо в Efbet.