24.2 C
Ню Йорк
понеделник, юли 15, 2024

Buy now

Скандинавско дерби между Дания и Швеция в сряда

Приятелска среща

Флаг отбора домакин Дания

Дания

Флаг на отбора гост Швеция

Швеция

Виж Коефициентите *коефициентите подлежат на промяна

Прогноза: Гол/Гол

Футболната програма в сряда ни предлага скандинавско дерби между Дания и Швеция. “Червеният динамит” намери път към Евро 2024, но шведите ще пропуснат големия форум.

Това е четвърти приятелски мач между двата състава в последните години. През 2018 г. те се срещнаха два пъти, като в единия случай не излъчиха победител, а в другия Швеция победи с 1:0. През 2020 г. Дания спечели дербито с 2:0.

По време на квалификациите за Евро 2024, “червените” бяха убедителни и заслужено се класираха. В рамките на десет срещи те натрупаха 22 точки и финишираха на първа позиция в групата. Швеция, от своя страна, изпита сериозни затруднения и остана зад тимовете на Белгия и Австрия.

В началото на тази година шведската федерация назначи нов треньор в лицето на Йон Дал Томасон, който е датчанин. Интересен факт е, че за първи път в историята си националният отбор на Швеция е воден от чуждестранен селекционер.

Дания трябва да се подготви за Европейското първенство и да влезе с настроение в турнира. От друга страна обаче, възможни са ротации в идната контрола, за да се установи коя е най-правилната единайсеторка.

Томасон е наясно с качествата и аргументите на датчани, затова очаквам Швеция да окаже сериозна съпротива. Според мен гостите ще намерят пролуки в отбраната на Дания и ще се разпишат поне веднъж. Това е основният ми мотив да потърся опцията за Гол-Гол, надявайки се, че домакините няма да загубят на нула.

Гледай Дания – Швеция На живо

Powered by
- Реклама -

Последни публикации