Дания ще се справи с борбената Исландия

Дания и Исландия се изправят един срещу друг в приятелска среща в четвъртък, 24 март, от 21:00 часа на стадион „МСХ Арена“ в Хернинг. С тази среща започва и подготовката на Исландия за Евро 2016, което ще се проведе през лятото.

Дания не успя да се класира за предстоящия голям форум след като загуби от Швеция на баражите. Сега червения динамит започва своята подготовка за предстоящите световни квалификации, които стартират през месец септември тази година. Датчаните имат и нов треньор в лицето на Аге Харейде, който замени легендарния дългогодишен мениджър Мортен Олсен. Логично новия специалист ще направи някои промени в състава си и ще видим нови лица с екипа на червения динамит. Едно от тях ще бъде талантливия нападател на Мидтиланд – Пионе Систо, който ще чака своя официален дебют. От друга страна опитни футболисти като Майкъл Крон-Дели и Ларс Якобсен не са повикани и повече едва ли ще бъдат част от отбора на Дания. Изненадата е че в състава не е и Никлас Бендтнер, докато нападателя на Аякс – Виктор Фишер е контузен. Така в основен играч в схемата на червения динамит ще се превърне Кристиан Ериксен, който играе страхотен сезон с екипа на Тотнъм.

Исландия освен с Дания ще запише контроли още с Гърция, Лихтенщайн и Норвегия, преди първото си участие на европейско първенство. След прекрасното си представяне в квалификационната група, островитяните загатнаха за трудности в техния състав при контролите. Исландия загуби 4 от последните си 5 проверки по пътя към Франция 2016, като победи единствено Финландия с 1:0. С оглед на това Ларс Лагербек ще направи някои промени в състава си преди може би най-престижната контрола за неговия тим преди европейското първенство. Гилфи Сигурдсон ще бъде ключов играч в схемата на исландците, след като се намира в страхотна форма за клубния си тим Суонзи. В атака Ларс Лагербек няма да прави промени и ще заложи на Алфред Финбогасон и Колбейн Сигторсон.

Въпреки че няма да участва на Евро 2016, Дания разполага с доста по-класен състав. Исландия има проблеми в последните си контроли и водени от желанието за доказване при новия треньор, футболистите на червения динамит ще вземат победата в тази контрола.

Прогноза Дания – Исландия: Дания @ 1.85 коефициент Заложи в Efbet