Динамо Москва – Рубин Казан

Динамо Москва - Рубин КазанДинамо Москва – Рубин Казан
Купа на Русия, ст. “Централни”
09 май 2012 г, 14:00 часа

Динамо Москва излиза срещу Рубин Казан на стадион „Централни“ в Екатеринбург във финала на турнира за Купата на Русия.

Двата тима не се намират в най-добрата си спортна форма. Динамо Москва е в серия от три поредни мача без успех и два поредни хикса, но в последните седмици се пазеха, именно за този финал, който може да осмисли сезона им.

Стигнаха изключително трудно до тук, след като елиминираха най-добрия тим в руската Първа Дивизия – Мордовия, а след това отстраниха и тимове като Волга НН, Анжи и Зенит. Добрата новина за тях преди този мач е, че Семшов и Воронин, които не играха в последния мач, заради травми се завръщат и ще са в групата за финала.

В същото време Рубин Казан е в серия от цели 5 поредни мача без успех. В руската Висша лига са на едва 7-мо място без никакви шансове за класиране в евротурнирите, така че освен трофей днес, могат да спечелят и евроучастие. Никак обаче не са стабилни през 2012-та година, след като бяха напуснати от основни футболисти и записаха само три победи в дванадесет мача, като и трите бяха у дома. Имаха и доста леки противници за купата – предимно тимове от руската Първа Дивизия и въпреки това срещнаха доста трудности.

Определено Динамо е тимът, който заслужава повече титлата, освен това имат далеч по-класен отбор след покупките в последно време, така че можем да очакваме да стигнат до Купата на Русия за първи път от 1995-та година насам.

Прогноза Динамо Москва – Рубин Казан:

Динамо Москва