Евертън – Арсенал

Начало: 28.11.2012 21:45Евертън - Арсенал
Турнир: Англия, Висша Лига, XIV кръг

Евертън са изключително опасен отбор, който с упоритост, хъс и добра игра си извоюва съвсем заслужено петото място на което се намират сега.  Могат да се справят със всеки един отбор тук на своя Гудисън Парк, и както казва Венгер: „Евертън са способни да победят всеки един голям отбор тук, и надали някой си прави илюзии за лесен мач на Гудисън Парк.

За последните два месеца Евертън допуснаха само една загуба, но пък равенствата бяха доста и така пропуснаха да спечелят доста точки. При единствения за този период загубен мач Евертън не загубиха от силен отбор, а отново както и в началото на сезона явно подцениха в случая Рединг и допуснаха да ги обърнат, след като Наисмит откри резултата.

Арсенал пък вече е подсилен след завръщането на Тио Уолкът. Уолкът беше с изкълчено рамо, но бързо се възстанови и ще може да бъде в списъка на титулярите на Арсен Венгер. Освен него след дълго отстътвие ще видим в игра и Томаш Росицки – напълно възстановен и трениращ на пълни обороти. Остават проблемни обаче Андре Сантош и Абу Диаби, които ще се възстановят по-бавно от очакваното.

Дейвид Мойс също има известни проблеми преди това гостуване, свързани с остъствието на оплакващите се от различни контузии Гибсън, Фил Невил и Кевин Миралас, но това не означава ще няма да се получи една истинска битка на Гудисън Парк!

Топ прогнози за Евертън – Арсенал:

  • Гол/Гол – 1,85
  • Евертън – 2,40
  • Първо полувреме равен – 2,20

* Сериозен бонус за сериозни играчи от Efbet!