Евро 2012
Евро 2012 - Полша/Украйна

Една от най-интересните и в същото време трудна за преодоляване Група Б в тазгодишното европейско първенство е тази, събрала в себе си отборите на Германия, Холандия, Португалия и Дания. Тук може би само Дания е отбора с най-малки шансове да се измъкне от груповата фаза, докато останалите три отбора са изключително равностойни.

Германия – символ на дисциплината и успеха във световния футбол успя да спечели за последно титлата тук през 1996 година, а през останалото време е редовен участник в първенството. Йоаким Льов е подготвил доста добре отбора, като това пролича и в квалификационните мачове на немците, където отбора спечели и в десетте срещи! Като цяло, статистически Германия има само едно поражение във всички мачове и то дойде от отбора на Франция в приятелски мач без значение. Германия съвсем очаквано е сочена за отбора, който ще излезе пръв от групата и букмейкърите нямат никакво съмнение, видно от коефициента от 1,25.

100% до 200 лв бонус за нови клиенти на Ефбет промо код след регистрацияВъведи промо код 337 при регистрация

Другия силен отбор в Група Б е тимът на Холандия. „Лалетата“ не са спечелвали титлата скоро и най-голямото им постижение е през далечната 1988 г. когато стават шампиони. Имат големи имена в отбора си, като сериозен респект вдъхват само имената на Ван Перси и Хунтелар. Емануелсон и Мадуро отпаднаха от листата на Берт ван Марвайк, но футболистите, от които може да избира селекционера са доста, така че Холандия трудно би завършила на по-долно от второто място в групата. Следващия мач на „Лалетата“ е контрола срещу нас в края на май месец.

Португалия не са сред най-успелите участници на Европейското първенство и след дълга пауза, името им нашумя през 2004 година, когато отбора успя да стигне до финалната права, но там загубиха от Гърция. Името най-открояващо се в отбора е това на Кристиано Роналдо, но без обиграния състав, където действа Роналдо, едва ли само той може да направи нещо. Селекционера Пауло Бенто трудно класира отбора до този етап, и на португалците им трябваше да играят и баражи, където за техен късмет срещнаха Босна и тя ги класира тук.

Дания съвсем очаквано са сочени за отбора без шанс да излезе от груповата фаза. Отбора няма с какво да се похвали тук и единственото интересно в техния състав е наличието на Питър Шмайшел на вратата и на Бриан Лудруп. Дания могат да не играят атрактивен футбол, но със стил подобен на Роберто Ди Матеовския ще се опитат да се промушат напред. Отбора от години е ръководен от едно и също лице – Мартен Олсън, чиято заслуга е и първото място на Дания в квалификационната група.

[bannergarden id=“5″]