РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА И ВЗЕМИ 200 ЛВ. БОНУС

22:00 часа, 27 май: Депортиво – Майорка
Прогноза: под 2.5 @ 1.70 (efbet)

Голямото дерби на един от последните кръгове в испанския втори ешелон е точно това – между тимовете на Депортиво и Майорка. Всеки един от тях имаше своя върхов досег до елита на страната, но през последните години е неизменен обитател на по-ниското ниво на футбола в страната.

Понастоящем всеки от тях се наслаждава на все по-добри изяви като в най-лошия случай един от тях ще има възможност да погледне обратно към Примера още след края на редовната кампания, а в най-добрия – и двата.

Депортиво е 7-и преди началото на кръга – точно на първото място под зоната на плейофите като има изоставане от 3 пункта спрямо Кадис, а до края ще има достатъчно време, за да се върне в голямата надпревара и да погледне към завръщането си в елита още в рамките на кампанията.

Майорка е на 5-то място и вече следва да се каже, че си е гарантирал участие в плейофите. Точката ще е прекрасна развръзка за гостите, но точно в този случай те ще бъдат притиснати страшно много, най-вече през вторите 45 минути от своя съперник. Въпреки това, приключвайки първата част без много голове, точно тези тимове ще са готови да се вкопчат в една люта битка с малко попадения и огромната интрига малко преди края на сезона в Сегунда дивисион ще остане.


21:30 часа, 27 май: Унион – Щутгарт
Прогноза: Унион да продължи @ 1.50 (efbet)

Унион остави прекрасни впечатления с играта си в първия двубой – на „Мерцедес Арена“. Този отбор е втородвизионен, но по никакъв начин не си пролича в рамките на 90-те минути да отстъпва по какъвто и да било показател на елитния си съперник.

Унион беше много активен още по време на първия сблъсък и въпреки, че дълго време гол така и не падна във въпросния сблъсък, такъв стана факт едва 5 минути преди края на първата част като изненадващото беше, че той се оказа във вратата на тима от по-ниския ешелон. Не след дълго обаче той нанесе ответен удар и изрази безкрайно бурно радостта си от вкарания гол на чужд терен.

През втората част двата отбора си размениха още по едно попадение, за да оформят и крайния резултат, който със сигурност поставя Унион в прекрасна позиция, за да направи заключителната стъпка и да прати Щутгарт във втория ешелон, с което да погледне към най-високото ниво на футбола в страната.

Втородивизионният тим направи много за развитието си през последните 5 години и ще продължи да го прави, като ще вземе скалпа на този толкова именит опонент, с което ще продължи развитието си. Точно в този мач контузиите трудно ще са в състояние да изиграят някаква роля след като са толкова малко – в редиците на домакините Зейнулаху и Шонхайм, а в тези на гостите – Бек и Томи.