Търсете двойката на Финландия – Гърция

Финландия – Гърция / Европейско първенство по футбол 2016 – Франция, квалификации. Финландия успяха да си спечелят трите точки в изминалия квалификационен кръг, което не бе изненада, тъй като съперник им бе най-слабият отбор като цяло и в групата – тимът на Фараорските острови. Гърция от друга страна бяха домакини на Румъния, но не успяха да спечелят, а загубиха след изпълнение на наказателен удар в самото начало на мача. След това играха почти 40 минути с човек повече, но така и не успяха да се наложат над румънците. Дали наказанието им да играят без публика доведе до този резултат не е ясно, ясно е, че сега ще им е далеч по-трудно в първото им гостуване, макар че срещу Финландия – Гърция имат добри резултати – цели 4 победи от изминалите шест мача по-между им.

Финландия

Финландия победиха с 1-3 като гости аутсайдера в групата Фараорските о-ви. Двубоя бе сравнително интересен, тъй като домакините поведоха в резултата в края на първата половина от мача, а головете от страна на Финландия паднаха едва през второто полувреме. Сега отбора ще изиграе първото си домакинство, което няма да е много лесно. От тях не се очаква да постигнат кой знае какви резултати, тъй като футбола във Финландия никога не е бил на високо ниво. Отбора остава без няколко ключови играчи в лицето на Риски, Уронен, Тоивиа и Аркивуа.

Гърция

Гърците изпуснаха трите точки срещу Румъния и сега нямат право на грешка. Отбора се ръководи от нов старши треньор в лицето на Клаудио Раниери. Специалиста има добро извинение за първия си провал, тъй като играха без публика, но сега срещу Финландия от него ще се очаква само и единствено победата. Това няма да е много лесно, тъй като цели трима основни играчи напуснаха националния тим (Кацуранис, Карагунис и Гекас) и без тяхната игра се усещат слабости.

Финландия – Гърция ПРОГНОЗА:

В този мач скритият фаворит са Гърция. Не трябва да ги подценяваме, защото при тях всеки един мач е различен. Отбора е известен, че се справя по-добре в трудни ситуации, отколкото срещу очевидно по-слаби съперници.

Прогноза: Победа за Гърция при 2,50 коефициент (Efbet)

Начало: 11 октомври 2014г., 21:45 часа българско време.