Флавия Пенета - Цветана ПиронковаФлавия Пенета излиза срещу Цветана Пиронкова в мач от втори кръг на турнира при жените от Олимпийските игри, който се играе на кортовете Уимбълдън на трева.

Флавия Пенета отстрани трудно в първия кръг Кирстеа след 6-4 2-6 6-2. Прави добър сезон и има 20 победи в 32 мача през годината. Половината й победи обаче идват на силната й настилка – клея, докато на останалите настилки се представя слабо. Тревата пък е най-малко предпочитаната настилка от нея, като в кариерата си има 24 победи и 23 загуби. Няма никакви успехи на трева през цялата си дълга кариера и най-доброто и представяне е един четвъртфинал през 2007-ма година в Хертогенбош.

В същото време Цветана Пиронкова е в отлична форма в последните месеци. Стигна до три четвъртфинала в рамките на последните два месеца – в Брюксел (клей), Бащад (клей) и Ийстбърн (трева). Именно тревата е най-силната настилка за българката, тъй като стилът и на игра пасва идеално на бързата настилка. През този сезон не се представи добре на Уимбълдън и отпадна още във втори кръг, но игра срещу номер едно в схемата Шарапова и дори взе сет. През предишните две години пък се представи отлично с четвъртфинал и полуфинал, така че можем да очакваме много от нея на Олимпиадата, още повече че победи в първи кръг номер 13 в света – Доминика Цибулкова, без никакви проблеми след 7-5 6-2.

Прогноза: Цветана Пиронкова

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!