Футболни Прогнози За Четвъртък

АНАЛИЗИ И ОБОСНОВАНИ ПРОГНОЗИ

Турция – Исландия, 19:00 ч.

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Турците играят все по-добър футбол и най-радващото за тях безспорно е това, че окупираха върха в подрежането на групата си. Забележителното в случая е, че още преди изиграването и на първия двубой от нея, тимът на Франция (който също е тук) беше отявлен фаворит за първото място, а се случи така, че той вече има изостане, макар и минимално от върха.

„Шюкру Сарачоглу“ отново ще бъде изпълнен, а атмосферата ще е магическа. Тези над 40 хиляди ентусиазирани запалянковци, които застанаха зад своите любимци в последното домакинство – това на Албания, отново ще бъдат там – на стадиона, за да застанат зад своите в мига, който е в състояние да подпечата мястото им на финалите на най-силния футболен форум на национално равнище на континента. Този тим на Турция има и своите бляскави звезди, но със сигурност не това е основното на което разчита. Съвсем наскоро той възнагради с почетен плакет една от най-големите си фигури през последните години – неостаряващият полузащитник Емре Белозоглу, който отбеляза своя мач номер 100 с националната фланелка и въпреки, че вече е на 39 години, продължава да е титуляр.

Чалханоглу и Тосун са други двама от най-изявените футболисти в състава. В това отношение в никакъв случай исландците не отстъпват. Те следва да се похвалят с присъствието на Сигурдсон, Бярнасон, Скуласон и Гудмундсон в състава си. Това, че играят с много балансирана схема ще обори букитата, които дават сериозно предимство на турците за победата. Даже и един безличен хикс с малко голове не е за отписване, като топ прогнозата при толкова изравнено и важно съперничество, и супер коефициент като 1.80, със сигурност е под 2.5.


Чехия – Косово, 21:45 ч.

Това е сблъсък, в който ще се стигне до много, много изненадваща развръзка, която ще е в състояние да преобърне групата с главата надолу.

Чехите си правят сметки, че вече едва ли не са се класирали за финалите на Европейското, а въобще оставят на заден план този толкова важен за тях мач. Това, че е сравнително отскоро учреден, прави така, че не само чехите, а и редица други тимове с аналогичен статут, да подценяват страшно много тима на Косово. Малко на брой са по-известните на световната футболна общественост футболисти от редиците на гостите, но за по-големите любители на великия спорт, те са много добре познати.

В тези редици на Косово има някои състезатели, които се подвизават на топ ниво. На преден план излиза Рашица, който е титуляр в състава на Вердер Бремен в немската Бундеслига. Даже и по отношение на индивидуален блясък е много трудно да се каже дали всъщност косоварите не превъзхождат тима на Чехия, който в последно време е в сериозна криза и въпреки, че окупира второто място в групата, има как да се пропука в този така важен миг. Това ще е едно своеобразно продължение на подема на националния тим на Косово, който и през следващите години ще се озовава все по-често в центъра на вниманието на футболните фенове.

Той се запомни даже и с безстрашния си начин на игра срещу Англия и то насред „Уембли“ и въпреки, че загуби с 5:3, извлече много позитиви. Чехите тотално ще разочароват и няма да спечелят този мач.


Албания – Андора, 21:45 ч.

Един от малкото сблъсъци от кръга на европейските квалификации, които нямат ни най-малко значение за крайната развръзка.

Албанците бяха много тромави в откриващите мачове, натрупаха страшно много провали и въпреки, че впоследствие стигнаха до лек прогрес в изявите си, така и не съумяха да се върнат в голямата игра. Вече дълги години те продължават да разчитат на италиански треньори, а това прави така, че основно да се надяват на стабилизиране на изявите си в дефанзивната част от играта.

И при Еди Рея този ход продължава като в последно време допускат малко голове, но в същото време и реализират все толкова. През последните години, включително и при участието си на финалите на Европейското отпреди няколко години, те имаха един-двама силни офанзивни футболисти, докато сега такива трудно могат да бъдат отличени. На върха на нападението им действа Беким Балай, който в последно време не е в никак добра форма и все по-често остава на пейката, а неговите заместници са все толкова потресаващи.

Андора, колкото и абсурдно да звучи, се наслаждава на играта след като неотдавна записа историческата си първа победа в квалификационен цикъл – над Молдова и изрази безкрайно бурно радостта си още след последния съдийски сигнал. Този тим, доскоро истинско футболно бедствие, ще демонстрира отново макар и леко подобрение и няма да допусне предвиждания разгром.


Възползвайте се от Кредити за Залози в bet365 за Нови Клиенти (важат правила и условия)