Футболни прогнози права колонка за днес – 06 фев 2017

Ред Стар – АС Аячо
Прогноза: гол/гол @ 2.10

Този тим на Аячо има гигантска история във френския футбол за която може дълго време да се говори. Настоящето обаче е на мнение, че ситуацията изобщо не е розова, а Аячо е неизменен обитател на средата на класирането. Каквото и да се случи в оставащите кръгове, тимът има добра изходна позиция, за да се пребори за спасението си и дори няколко кръга преди края да удължи престоя си в лигата. Ред Стар е застигнат от много несполуки, които може би трябва да бъдат прекратени в близките няколко кръга. Историята говори, че винаги когато са се срещали двата тима неизменно са вкарвали, а коефициентът за продължаване на тази поредица е много добър.

Брага – Ещорил
Прогноза: 1 @ 1.44

След две поредни поражения тимът на Брага е твърдо решен да се завърне към победите, а по-добра възможност от домакинство на Ещорил просто няма как да очаква. Гостите са в поредица от 5 поражения и вече гледат все по-устремено към втория ешелон. Изпадането започва да ги застига, макар доскоро да бяха на чувствителна дистанция от зоната на изпадащите. Това главоломно падение в отбора на гостите няма да бъде овладяно, а Брага ще се погрижи за това. Сънят на домакините от последните две седмици ще приключи с „избухване“ в домакинството на Ещорил, което на свой ред да върне тима в правилния път.

Гранада – Лас Палмас
Прогноза: 1Х @ 1.57

Провали ли се и тук, тимът на Гранада вече може да гледа към изпадането. Преди началото на този двубой спасителния бряг е на разстояние от 8 точки, но то може чувствително да бъде намалено при триумф срещу Лас Палмас. Кевин Принс Боатенг и компания се разправиха с Валенсия преди седмица и гледат много уверено към задаващата се визита на Гранада. Неприятностите за Лас Палмас са изцяло при визитите, като тимът спечели само една от досегашните си 9. Домакините са задължени да използват тази слабост на опонента и да нанесат удара си, който да се окаже като спасителна сламка за тях в този труден миг.