Футболни прогнози права колонка за днес – 13 март 2017

Осасуна – Ейбар 
Прогноза: над 2.5 гола @ 1.80

Няма вече път обратно към оставане в елита за домакините от Осасуна, които правят безумен сезон. Пораженията буквално не стихват и ще се стигне до най-очакваното нещо на света – изпадането им. Това до голяма степен води дотам, че да не се напрягат допълнително с мисъл за резултата от оставащите сблъсъци. В този миг от кампанията най-разумното ще е просто да излизат на терена, за да се насладят на всяка една от оставащите си срещи в елита преди отново да изпаднат. Ейбар е безупречен тим, който предизвика много грешки от най-силните в лигата. По-рано същият този отбор покори „Ел Садар“ с изразителното 0:3, а не се изключва възможност за нова такава развръзка и в задаващия се сблъсък. Кръгът ще бъде приключен подобаващо – с добър футбол и изобилие от голове.

Лацио – Торино
Прогноза: 1 @ 1.55

Коефициентите за домакински триумф продължават да падат. Със сигурност от това ще бъдат зарадвани всички тези, които са заложили на лациалите още преди старта на кръга когато ставката беше чувствително по-висока и вървеше около 1.80. Понастоящем тя е точно 1.55 и въпреки това си заслужава. Лацио беше отместен от 4-то си място след вчерашния погром на Интер срещу Аталанта. Още в рамките на кръга обаче римляните имат право на отговор, който ще бъде категоричен и еднозначен. Отчайващата отбранителна линия на Торино ще срещне гигантски затруднения с опазването на противниковите нападатели и най-вече на Имобиле, който ще попадне в центъра на вниманието и собственоръчно ще гарантира победата.

Нефтохимик – Верея
Прогноза: под 2.5 гола @ 1.90

Поредна прогноза на един приличен коефициент за днешния ден. Нефтохимик и Верея са два тима с много прилики помежду си. Като се започне от това, че всеки от тях е новак, продължи се с начина им на игра и се завърши със записаните до този миг резултати. Преимуществото на Верея възлиза на едва 4 точки, които могат да бъдат силно редуцирани още след визитата на „Лазур“. Нефтохимик е под пара и въпреки това продължава да има известни слабости в атака. Всичките три срещи между тези два тима са завършили с малък брой голове. Най-пресен е сблъсъкът им в А група от края на миналата година, в който точките бяха поделени след 1:1. И в идния случай нападателите няма да се отличат, докато точно това ще сторят бранителите.