Футболни прогнози права колонка за днес – 19 фев 2017

Витес – Аякс 
Прогноза: гол/гол @ 1.80

Най-интесният двубой на днешния ден по отношение на Ередивизи противопоставя Витес и Аякс. На няколко пъти в рамките на последните години „жълто-черните“ съумяваха да направят сензация и да спрат устрема на аяксите. Амбициите им са да се завърнат към тези славни години (2014/15) когато играеха и в „Лига Европа“. От края на 2015-а до днес Аякс спечели всеки от изиграните 3 директни битки с Витес. Домакините загатнаха за качества от началото на втория дял, макар в миналия кръг да се препънаха и да отстъпиха на Вилем II и то на собствения „ГелреДоме“. Неприятното за тях е, че ще са без Леердам (наказание), Крузвайк и Ван дер Веерф (контузени). Аякс отива с всичко най-добро с изключение на Клеман и Велтман. И в този спор между двата тима вицешампионите ще намерят път към реализирането на попадение, но Рики Ван Волфсвинкел ще ги изненада в другия край на терена.

Вилем II – АЗ Алкмаар
Прогноза: гол/гол @ 1.67

АЗ Алкмаар беше разгромен от Лион само преди няколко дни и визитата на Вилем II се явява от първостепенно значение за излизането от кризата. Ново поражение ще прати кампанията за тима от Алкмаар в една неблагоприятна посока, макар при тази развръзка по всичко да изглежда, че просто няма начин как тимът да не остане в зоната на плейофите. Вилем II постигна знаменита победа във визитата си на стойностния тим на Витес в миналия кръг, хвърляйки голямата изненада. Благодарение на двете си победи в обхвата на последните три кръга този холандски тим постепено се доближава до утвърждаването в средата на таблицата. Както в предишните 3 кръга, така и в предстоящия, нападението на Вилем II ще сработи и ще осигури гол в противниковата врата. Разгневен от поражението през седмицата АЗ Алкмаар ще е още по-разкрепостен и ще гони трите точки. Денят в холандския футбол ще започне с много емоции и висока резултатност.

Адо Ден Хааг – Фейенорд
Прогноза: 2 (-1.5АХ) @ 1.87

Фейенорд просто няма спирка. Спящият гигант се пробуди и това беше усетено от редица отбори в страната, включително и от топ-фаворитите за титлата – ПСВ Айндховен и Аякс. Дори те не могат да се сравняват с „летящия“ отбор на Джовани Ван Бронкхорст, който вече има изграден аванс в спора за титлата, а с всеки следващ кръг тя се доближава все повече. Следващият спор е от така наречените „първи срещу последен“ – изцяло според мястото на тимовете в класирането. Неведнъж сме виждали изненади точно в спорове от този тип, но едва ли Фейенорд ще се спъне срещу отбора, който е победен във всеки от последните 5 кръга. Добрата кондиция, в която се намират гостите, ще им отвори пътя към 9-и пореден триумф в лигата, като по подобие на предишните три и тук ще спечелят с по-голяма голова разлика.

Общ коефициент от 5.67 акумулират трите футболни прогнози от холандското първенство в неделя!