Футболни прогнози права колонка за днес – 20 фев 2017

Малага – Лас Палмас
Прогноза: гол/гол @ 1.80

Наблюдава се сериозен застой около точно тези два тима, които и през тази кампания ще стигнат до спасението с лекота. През годините тимът на Малага се славеше като силен домакин, но от септември насам това не е точно така. Въпреки неточностите от негова страна, той продължава да е неудобен опонент. Това, което може да го спъне по пътя към победата срещу Лас Палмас, е извънредно големият брой контузени футболисти. Коне, Карлос, Ресио, Кузманович и Уелингтон – всички те няма да са на разположение. Лас Палмас ще е без Монторо и Маседо. Въпреки липсата на изброените футболисти двата тима ще се придържат към характерния си подход и за 4-и път в рамките на последните 5 спора помежду си ще се разпишат.

Верея – Локомотив Пловдив
Прогноза: под 2.5 гола @ 1.75

Верея е един много интересен отбор, почти изцяло домакински. Той започна градежа на една безумно силна серия на своя стадион от 4 поредни победи (3 в първенството, 1 в турнира за купата) винаги с по 1:0. Тя намери края си при домакинството на Левски, завършило при същия резултат, но в обратна посока. Верея ще се придържи към този начин на игра и ще се постарае да постигне „любимата“ си победа – с 1:0 и в домакинството на Локомотив Пловдив. За разлика от други случаи, в този, „черно-белите“ няма да са така убедителни в офанзивен план и ще съдействат на Верея за общата ниска резултатност.

Нюкасъл – Астън Вила
Прогноза: 1 @ 1.62

През миналия уикенд Нюкасъл запази мястото си на върха, макар да не стигна до победа в своята среща и да имаше много голяма възможност да изпусне водачеството. Все пак макар и с малко закъснение, това се случи. Брайтън триумфира във визитата на Барнзли в събота и така е вече на 2 точки пред „свраките“ с уговорката обаче, че славният английски тим все още не е изиграл сблъсъка си. Той ще възстанови позиция ако стигне до трите точки срещу Астън Вила. Всякакъв друг резултат ще остави настоящото статукво. „Свраките“ ще са без Арънс, Хейдън и Анита. Това няма да им попречи да контролират случващото се на игралното поле от самото начало и печелейки трите точки, отново да се окажат пред Брайтън.