РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА И ВЗЕМИ 200 ЛВ. БОНУС

Футболни прогнози права колонка за днес – 21 апр 2017

Гент – Остенде
Прогноза: 1 @ 1.73

Гент е на път да сътвори една от сензациите през този сезон, завършвайки пред шампионите от Брюж. За първи път от страшно дълго време насам се стигна до разместване на пластовете в челото на таблицата, като то не беше свързано с първото място, а с второто, което беше превзето от Гент, а Брюж отиде трети. Точно в тези мигове Гент е под пара и лесно ще оползотвори създадената инерция, за да се доближи до участие в плейофите на Шампионска лига. В продължение на почти целия редовен сезон Остенде измъчваше силните тимове в лигата, но най-накрая балонът ще се спука и тимът ще бъде надигран във всяко отношение от втория в подреждането. Макар без Бйедов, Зайеф и Нето домакините ще се справят.

Хееренвен – Вилем
Прогноза: 1 @ 1.67

Открива се една половинчата възможност за Хееренвен, а всичко клони към това, че тя ще е последната през тази кампания. Не е тайна, че от около месец навлезе сериозен смут в редиците на домакинския тим, предизвикан кой знае от какво. Няма и един контузен сред най-силните им играчи, но някак си хармонията в редиците им се наруши. Вилем прекрати своя поредица от 4 мача без да е записал победа, триумфирайки срещу слабаците от Го Ахед с 2:0. Изминаха вече два месеца от последната случай, в който този тим се наложи във визита, а чакането за разчупване на мрачната серия ще продължи – и на „Абе Ленстра“ Вилем ще се превърне в лесна жертва за противника.

Севиля – Гранада
Прогноза: над 3.5 @ 1.80

Севиля ще гони завръщане към победите в домакинството на комичния тим на Гранада. Нямаше особени индикации, че през тази кампания същият този отбор ще е в такова плачевно състояние, понеже няколко поредни години демонстрираше нелош футбол и неизменно оцеляваше. Такова нещо няма да се случи отново, а тимът ще бъде принуден да премине през чистилището на втория ешелон преди евентуално да погледне към завръщане в елита. Контузиите на Уакасо и Вецо – двама от най-значимите футболисти за Гранада ще се окажат много сериозна пречка за извличането даже и на точка от визитата на Севиля. Куенка, Фулкие, Рамос и Коне са с болежки, които навярно ще преодолеят. Кръгът в Примера ще бъде открит с радващ окото футбол, продуциран изцяло от домакинската селекция.