Равносметката от изминалите два дни: пет обосновани прогнози – познати четири мача, виж футболните прогнози от вторник и сряда, а ето ги и новите горещи предложения за залог днес, четвъртък (23 май):

20:00 часа, 23 май: Етър – Славия
Прогноза: под 2.5 @ 1.55 (+ 200 лв. в Efbet)

Безкрайно изравнено беше показаното на зеления килим от тези тимове в първия мач, което следваше да доведе до крайна развръзка при нулево реми. Все пак по някакъв начин славистите се възползваха от един от много малкото си шансове за вкарване на гол в двубоя и нанесоха своя удар в продължението на първата част чрез Георги Йомов. Това се оказа и единственото попадение в сблъсъка, така че при всички положения столичани следва да изпитат задоволство от постигнатото. Освен това, че се наложиха, те запазиха и вратата си без допуснат гол, което е от огромно значение в подобни сблъсъци от плейофен характер.

Всичко, от което се нуждаят в този случай, е това да се разпишат първи в сблъсъка след което на практика крайният победител ще бъде предизвестен. Вкара ли първия гол в мача, Славия ще се озове в една безкрайно комфортна позиция, от която едва ли има начин, по който да изпусне класирането си за финалния плейоф. При подобна развръзка, за да отпадне от Етър, тимът на Венци Стефанов следва да инкасира 3 безответни гола, което е граничещо с фантастиката. Изненадващото тук е, че още по време на първия двубой, Етър демонстрира, че е по-силният от двата тима, като сътвори редица положения пред Георги Петков, но къде намесите на стража на „белите“, къде и шансът, позволиха на столичани да се измъкнат и да задържат минималния си аванс.

Готови за това да приемат развитието на голяма част от ответните 90 минути в своята половина, те ще се чувстват много комфортно и ще довършат започнатото като ще се класират за финалния плейоф след една пестелива откъм голове и в същото време толкова благоприятна за тях среща.


21:30 часа, 23 май: Щутгарт – Унион Берлин
Прогноза: Под 2.5 @ 1.65 (+ 200 лв. в Efbet)

От години насам разликата между тимовете от водещите две дивизии в немския елит става все по-голяма. Тези от елита, които не изпращат най-добрия си сезон (какъвто е и случаят с Щутгарт), са считани за смазващи фаворити за оцеляването си в последвалите плейофи, така че в никакъв случай не е изненадващо това, че все по-често в Германия се говори по темата, че следва да се въведе изменение и първите 3 тима във втората дивизия да получават директна промоция, докато заемащите последните 3 позиции в елита – директно да изпадат.

Дали подобна промяна ще се случи – остава в сферата на догадките, а понастоящем противоположният вариант е в сила, така че, иска ли да се озове на най-високо ниво, Унион, който е безкрайно зависим от изявите си на своя стадион, следва да отстрани този толкова велик в целия футбол на страната съперник.

Щутгарт има няколко футболисти, с които е в състояние да направи голямата разлика. Точно с такива от подобна класа, едва ли Унион ще има на разположение и в близките 5 години. Въобще не е изненадващо това, че Щутгарт е силно фаворизиран за крайната победа. Тимът на Уилиг е в супер серия и ще продължи да я разгръща и през следващата седмица. Без да блести много, той ще запази вратата си без допуснат гол в първия мач с Унион, с което ще погледне страшно много към спасението. Точните удари и респективно головете в първия мач ще останат на заден план и ще изпъкнат в реванша.


19:00 часа, 23 май: Асане – Бран
Прогноза: 1 (+2.5АХ) @ 1.55 (+ 200 лв. в Efbet)

Асане е един от хитовете на по-ниските ешелони в норвежкия футбол. Тимът е във втора група на втора дивизия като вече се наслаждава на прекрасен старт на сезона. Неговата игра му донесе записването на редица прекрасни резултати, а головата му разлика е смразяваща – 15:3. С всичко това той си заслужи 2-то място във временното класиране, като изостава по вкарани голове единствено на третия – Фрам (който има 17).

Асане е пределно амбициран да изпрати един много успешен сезон, а ако той е в съгласие с това, че денят се познава от сутринта, то следва и през идните месеци да продължи с прекрасните си изяви. Асане демонстрира нещо много рядко срещано за тимовете в тази страна – добра игра в отбрана, а точно това ще му отвори възможност да стигне до направата на голямата изненада срещу елитния Бран Берген, който също започна кампанията ударно. Няма никакво място за сравнение между класите на участниците в идното съперничество.

Това, че турнирът за купата на Норвегия по традиция е един от онези, които предлагат най-много изненади, за пореден път ще се затвърди, Асане ще изиграе нов много силен двубой и намирайки се на гребена на вълната, ще продължи да е там, като ще е напълно равностоен на един от най-силните тимове в цяла Норвегия, а този хендикап от +2.5 е най-добрата прогноза.