Германия ще продължи с устрема си и над Норвегия

Националните отбори по футбол на Германия и Норвегия излизат един срещу друг в среща от 8-мия кръг на квалификациите за Световното първенство по футбол в Русия следващата година.

Германия са безапелационен лидер в Група С след като спечелиха всичките си мачове до момента, допускайки само два гола – по един при последните си две гостувания. Бундестима със сигурност ще участва на Мондиал 2018 и едва ли ще загуби преднината си пред Северна Ирландия, която е цели 5 точки. Преди броени дни Германия гостуваха на Чехия. Двубоя не бе от най-лесните, но все пак бундестима измъкна трите точки с 1:2.

Някой анализатори все още дават шансове на Норвегия за класиране, но реално погледното отбора още след този кръг ще приключи със своето участие. Норвегия имат само 7 точки в актива си, което е крайно недостатъчно на фона на 21 точки за Германия и 16 за Северна Ирландия. Отбора има само две победи до момента, една над аутсайдера в групата Сан Марино и една в изминалия кръг като домакини на Азербайджан. Като гости Норвегия не спечелиха нито една точка досега и ще е истински похвално, ако успеят да постигнат нещо над отбор като Германия.

Погледнато статистически Норвегия има само две победи над този съперник, срещу цели 14 успеха за Германия. Германия е изключително силен домакин и ще видим доста по-добро надиграване от изминалия двубой с Чехия, като победата освен, че ще е сигурна, ще бъде и убедителна!