Група С: Украйна – Северна Ирландия, прогноза

В четвъртък (16 юни 2016г.) от 19:00ч. на „Стад де Лион” в едноименния град Украйна се изправя срещу Северна Ирландия във втория кръг от група С на Евро 2016. Двата състава претърпяха поражения в първите си срещи и сега ще се изправят един срещу друг в очакване на първи точки.

Тимът на Украйна ще подходи с повишено внимание към този двубой и едва ли ще подцени своя опонент. Срещата минава сред задължителните победи за отбора, ако искат да продължат напред в турнира.Украинците изиграха тежък сблъсък със световния шампион Германия и въпреки загубата с 0:2, загатнаха за огромния потенциал, с който разполагат. Крилата Йевхен Коноплянка и Андрий Ярмоленко бяха неудържими и са в състояние да накажат всеки отбор. Треньорът на Украйна Михайло Фоменко няма проблеми с никой от своите избраници, като се очаква в атака да е един измежду Роман Зозуля и Йевхен Селезньов, а Денис Гармаш ще бъде натоварен с ролята на плеймейкър.

Северна Ирландия е един от пълните дебютантите на това европейско първенство. Играчите на треньора Майкъл О’Нийл загубиха от Полша с минималното 1:0 в първия си мач от надпреварата. Северноирландците през целия мач играха предимно в отбрана, като стартираха мача с цели 7 защитници. Твърде е вероятно и сега да подходят по подобен начин. Като ще се стремят първо да не допуснат попадение, а напред каквото стане. Нападателят на Уигън Уил Григ не игра в първия мач, но сега може да започне от първата минута, в очакване да донесе свежест в предни позиции.

В последните четири срещи между тези два отбора, украинците са постигнали две победи,  при две равенства. Украйна е много по-опитният състав от двата и ще го докаже в този двубой. Така че съвсем спокойно може да им се доверим и да направим залог за тяхна победа.

Прогноза: Украйна@ 1,60 коефициент